Gå till eugreenalliance
Sök

Två kandidater kvar till rektorstjänsten vid Högskolan i Gävle

Av 10 sökande till rektorstjänsten vid Högskolan i Gävle återstår nu två kandidater. Dessa är Ylva Fältholm, professor i arbetsvetenskap vid Luleå tekniska universitet och Mats Tinnsten, professor i maskinteknik och prorektor vid Mittuniversitet.


Högskolan i Gävle inledde i höstas arbetet med att söka en ny rektor. Efter ansökningstidens utgång i december har högskolestyrelsens rekryteringsgrupp fortsatt urvalsarbetet. Nu har ett antal intervjuer genomförts och två sökande har valts ut för en slutlig urvalsomgång.

Rekryteringsgruppen tar ställning till val av slutkandidat i februari 2017,

Rekryteringsgruppen

Rekryteringsgruppen består av Carina Blank, ordförande och Thomas Nylund, vice ordförande. Verksamhetsföreträdare är Annika Elm, lektor. Studeranderepresentant är Kim Nylund. Allmänföreträdare är Mats Leijon, professor Uppsala universitet.

Kandidaterna går nu vidare

Kandidaterna går nu vidare i processen med att möta hörandegrupper med representanter för lärare, studenter och övriga anställda. Efter det beslutar slutligen styrelsen vem av dem som kommer att presenteras för regeringen som kandidat till ny rektor för Högskolan i Gävle. Ett beslut som förväntas fattas i maj 2017.

 

Text: Douglas Öhrbom 

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2016-12-28
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)