Gå till eugreenalliance
Sök

Högskolan i Gävle utökar nu sitt unika samarbete med Svensk Fastighetsförmedling

Högskolan i Gävle

Svensk Fastighetsförmedling har för att säkra sin rekrytering tecknat ett samarbetsavtal om uppdragsutbildning med Högskolan i Gävle, ett samarbete som nu utökas.

Den perfekta partnern

Högskolan i Gävle och Svensk Fastighetsförmedling har under många år samarbetat och 2015 stärktes banden ytterligare, då avtal tecknades om uppdragsutbildningspaketet Svensk Fastighetsförmedlings Mäklarskola 120 hp. Hittills har 90 deltagare startat utbildningen fördelat på tre olika omgångar.

Resultatet har blivit så lyckat att mäklarkedjan nu valt att förlänga avtalet med i första hand två år och ytterligare fyra utbildningsomgångar, och samtidigt finansiera en doktorandtjänst på Högskolan.

– Vi är övertygade om att Högskolan i Gävle är den perfekta partnern för oss, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling.

Ambitionen är nummer 1

Den nya doktorandtjänsten ska bidra till att utveckla utbildningen, branschen och mäklarens yrkesroll i stort. Forskningen kommer att fokusera på anställnings- och arbetsvillkor inom fastighetsmäklarbranschen samt dess påverkan på prestation, kundnöjdhet, personalomsättning och långsiktigt ekonomiskt resultat.

- Vår ambition är att vara nummer ett i Sverige när det gäller fastighetsmäklarutbildning. Genom att stärka forskningen vill vi befästa vår position som den fastighetsmäklarutbildare som både studenter och rekryterande företag i första hand väljer, säger Tommy Gerdemark, chef Avdelningen för ekonomi, Högskolan i Gävle

- Projektet har direkt bäring på en hållbar livsmiljö för människan, något som alltid är i fokus för våra forskningsinsatser. Det är också ett bra exempel på Högskolans samverkansarbete och bidrar till att stärka utbytet mellan akademi och näringsliv, säger Maj-Britt Johansson, rektor på Högskolan i Gävle.

 

För mer information, v v kontakta:
Tommy Gerdemark, chef Avdelningen för ekonomi, Högskolan i Gävle
Telefon: 026-64 88 26, 070-259 53 27  
E-post: tommy.gerdemark@hig.se


Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2017-02-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)