Gå till eugreenalliance
Sök

Ylva Fältholm föreslås bli ny rektor för Högskolan i Gävle

Ylva Fältholm

Högskolans styrelse har idag beslutat föreslå regeringen att utse Ylva Fältholm, professor i arbetsvetenskap vid Luleå tekniska universitet, som ny rektor för Högskolan i Gävle.


- Ylva Fältholm har en stark akademisk bakgrund som kommer att stärka Högskolans vision om en hållbar livsmiljö för människan. Hon är en omvittnat god ledare med ett stort engagemang. Jag är övertygad om att hon blir en perfekt rektor för att leda Högskolans fantastiska framgångsresa, säger Carina Blank, styrelseordförande.

En enhällig högskolestyrelse beslutade att föreslå Ylva Fältholm som ny rektor vid Högskolan i Gävle. Ylva Fältholm är född 1962 och sedan 2011 verksam som professor i arbetsvetenskap i ämnet Industriell produktionsmiljö vid Luleå tekniska universitet.

Hon har haft flera ledande positioner inom universitetet, bl a som prefekt och dekan för den tekniska fakulteten och som sådan del av universitetets högsta ledning. Hon engagerar sig mycket i samverkansarbetet och har haft en rad olika styrelse- och förtroendeuppdrag, som t ex Institutet för rymdfysik och Fastelaboratoriet, ett center för innovationer.

– Högskolan i Gävles starka arbete för en hållbar utveckling imponerar och jag ser mycket fram emot att få vara med och fortsätta det arbetet. Jag är väldigt hedrad över förtroendet, säger Ylva Fältholm.

Det formella och slutgiltiga beslutet att utse en ny rektor för Högskolan i Gävle tas av regeringen. Den nya rektorn tillträder sin tjänst den 1 juli 2017.


Kontakt:
Carina Blank, styrelseordförande, 070- 999 66 17
Ylva Fältholm, professor, Luleå tekniska universitet, 0920-491 408, 070-698 64 98 Text: Douglas Öhrbom
Foto: Linnea Lindberg

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)