Gå till eugreenalliance
Sök

Om att vara Stig Dagermans dotter

Lo Dagerman

Stig Dagermans dotter, Lo Dagerman, besöker Högskolan i Gävle för att samtala med Bengt Söderhäll, initiativtagare till Dagermanseminariet, om sin nya bok Skuggorna vi bär.

Stig Dagerman dubbelt aktuell

Lo Dagerman är dotter till Stig Dagerman och skådespelerskan Anita Björk. Sedan över trettio år bosatt i USA, där hon har gjort en stor insats för att sprida sin fars författarskap.

Stig Dagerman (1923-54) är i Sverige dubbelt aktuell med en ny biografi och en ny novellsamling – och i USA har han blivit en bästsäljare.

Skuggorna vi bär

Lo Dagerman har tillsammans med Nancy Pick nyligen givit ut boken "Skuggorna vi bär", om en av Stig Dagermans mest spelade pjäser "Skuggan av Mart".

Boken har fått lysande recentioner, Aftonbladet: ”Lo Dagerman och Nancy Pick besitter det intellektuella modet att skärskåda fädernas skuggor. Med imponerande energi och tålamod gräver de fram fakta och fyller igen luckor.”

Lo och Bengt

Lo Dagerman och Bengt Söderhäll samtalar om Stig Dagermans författarskap i Krusenstjernasalen. Merparten av samtalet blir på engelska och är en del av kursen, "Literature and Freedom of Expression". Utrymme för frågor finns.

Skuggorna vi bär kommer att finnas till försäljning (kontanter) och signering.


Tid/time: Torsdag 6 april kl. 13.00-14.30
Plats/place: Krusenstjernasalen, Biblioteket

Välkomna!

Stig Dagerman’s daughter, Lo Dagerman, visits the University of Gävle for a conversation with Bengt Söderhäll, initiator of the Dagerman seminar and lector in didactics, about her new book Skuggorna vi bär.

Most of the conversation will be in English and is part of the course Literature and Freedom of Expression.

Skuggorna vi bär will be on sale (cash) and signing.

welcome!

--------------------------------------------------------------------------

Bengt Söderhäll är initiativtagare till Dagmanseminariet vid högskolan och kursansvarig för "Literature and Freedom of Expression", en akademisk kurs i didaktik om Dagerman och de 22 Stig Dagermanpristagarna.

Se även www.dagerman.se för att följa i Dagermans litterära spår.

----------------------------------------------------------------

OM SKUGGORNA VI BÄR:

1948 skrev Stig Dagerman teaterpjäsen Skuggan av Mart, som handlar om en mor och hennes två söner. Pjäsen kom till efter ett besök hos författaren Etta Federn i Paris. I den nyutkomna boken Skuggorna vi bär synar Dagermans dotter, Lo Dagerman, och en amerikansk släkting till Federn, Nancy Pick, pjäsen och författarnas möte.

 

 

För mer information vv kontakta:
Bengt Söderhäll, universitetslektor i didaktik vid Högskolan i Gävle
Tel: 026-648869, 076-800 47 72
E-post: bengt.soderhall@hig.se


Text: Douglas Öhrbom
Foto: Bengt Söderhäll

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2018-11-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)