Gå till eugreenalliance
Sök

Ingegerd Palmér blir ny styrelseordförande för Högskolan i Gävle

Regeringen har utsett Ingegerd Palmér, tidigare bl a rektor vid Luleå tekniska universitet och Mälardalens högskola, till ny ordförande för styrelsen vid Högskolan i Gävle. Hon tillträder sitt uppdrag den 1 maj.

Ingegerd Palmér

 

- Jag ser fram mot att få leda styrelsen för Högskolan i Gävle. Styrelsen ska se till att Högskolan genomför sitt uppdrag från riksdag och regering och det är viktigt. Men den roliga uppgiften är att stötta ledning, anställda och studenter i att utveckla Högskolan, säger Ingegerd Palmér.

- Om Högskolan i Gävle kan man säga många positiva saker. Det är en väldig merit att ha två starka forskningsområden, Byggd miljö och Hälsofrämjande arbetsliv, som båda har rätt att ge forskarexamen. Ett utbildningsutbud som passar ihop med forskningsmiljöerna men som det också är en stor efterfrågan på idag, lärare, sjuksköterskor och ingenjörer.

Ingegerd Palmér har en gedigen erfarenhet av att leda högre lärosäten. Hon har varit rektor för Luleå tekniska universitet i nästan 12 år och för Mälardalens högskola i drygt fem år. Att hon nu bor i Uppsala och då finns nära, är ju också lämpligt.

– Som avgående rektor är jag väldigt glad över att det blir Ingegerd Palmér som kommer att leda Högskolans styrelse. Hon har stor erfarenhet av de utmaningar ett högre lärosäte kan ställas inför, säger rektor Maj-Britt Johansson


Regeringen har beslutat utse följande till ordförande samt externa ledamöter i styrelsen för Högskolan i Gävle perioden 1 maj 2017-30 april 2020:

  • Ordförande Ingegerd Palmér, fd rektor
  • Terry Hartig, professor
  • Gun Hedlund, biträdande regiondirektör
  • Barbro Holmberg, fd landshövding
  • Ingrid Iremark, fd departementsråd
  • Mats Leijon, professor
  • Ingrid Johansson Lind, fd generaldirektör
  • Thomas Nylund, förbundsdirektör

 

För mer information kontakta:
Ingegerd Palmér, tillträdande ordförande i styrelsen vid Högskolan i Gävle
Telefon: 070-529 16 08
E-post: ingegerd.palmer@gmail.com

Maj-Britt Johansson, rektor vid Högskolan i Gävle
Tel: 026-64 85 10, 070-656 41 26
E-post: maj-britt.johansson@hig.se

 

Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2017-04-10
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)