Gå till eugreenalliance
Sök

Gävle är Årets studentstad

Högskolan i Gävle

Gävle har utsetts till Årets studentstad 2017/2018 av Sveriges förenade studentkårer, SFS. Det offentliggjordes under en presskonferens i Gävle idag.

- Gävle visar att de prioriterar studenterna, och även planerar att fortsätta med det. Det ger hopp och tillit för Gävlestudenternas situation och framtid, säger Caroline Sundberg, ordförande för SFS

Fantastiskt glädjande

- Gävle som Årets studentstad är fantastiskt glädjande och hedrande för oss som är involverade i studenternas studietid här i Gävle. Utmärkelsen, är ett kvitto på att Högskolan, Gävle stad och Gefle Studentkår har satt studenterna i centrum, säger rektor Maj-Britt Johansson.

- Vi är otroligt glada för denna utmärkelse och känner oss ärade! Detta är ett bevis på att vi bedriver ett fantastiskt arbete när det kommer till studentinflytande och samverkan här i Gävle. Nu ska vi fortsätta arbeta och utvecklas och förhoppningsvis nå nya höjder, säger Gefle studentkårs ordförande, Linda Hernandez Igglund.


Utmärkelsen Årets studentstad delas ut av SFS sedan 1999. Priset går till en stad som värnar om alla studenter och som bland annat har ett fungerande studentinflytande och ett föredömligt samarbete mellan lärosäte, studentkår och kommun. 

Läs pressmeddelandet från SFS här

 

Text: Douglas Öhrbom      

Prisutdelning Årets Studentstad

Rektor Maj-Britt Johansson, landshövding Per Bill, Gefle Studentkårs ordförande Linda Hernandez Igglund och liberala kommunalrådet Helene Åkerlind

Prisutdelning Årets studentstad

Rektor Maj-Britt Johansson och landshövding Per Bill

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2017-04-27
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)