Gå till eugreenalliance
Sök

Pressinbjudan: Forskarna på slottet den 9 maj - Dagens unga och framtidens arbetsliv

Forskarna på slottet

I dagens arbetsliv efterfrågas kompetent arbetskraft. Hur får vi ungdomar och andra intresserade av företag och verksamheter i vår region? Hur behåller vi arbetskraften? Vi bjuder in till en kväll med inspiration och dialog kring dessa frågor.

Möjlighet för media att ställa frågor till forskarna och prata med Maj-Britt Johansson, Per Bill och Johan Färnstrand från kl.16.15-17.00 den 9/5 på Gävle slott.

Birgit Lindgren Ödén är religionssociolog och kommer att resonera kring hur ungdomars värderingar påverkar synen på arbetslivet, hur arbetslivet kan lära av våra ungdomar och hur vi möter varandra i arbetslivet.

Eva Boman och Margareta Petrusson - Kring hur arbetsplatser kan arbeta med sitt varumärke som arbetsgivare för att lyckas rekrytera arbetskraft för morgondagens utmaningar? Vi får också en inblick i hur Högskolans PA-program samarbetar med arbetsgivare.

Eva Boman är fil dr i tillämpad psykologi och utbildningsledare för Personal- och arbetslivsprogrammet vid Högskolan i Gävle.

Margareta Petrusson har arbetat som HR-direktör och är idag lärare på Högskolans Personal- och arbetslivsprogram.

Ung Företagsamhet (UF) är framgångsrika i att få ungdomar i Gävleborg entreprenöriella. Med hjälp av UF deltar en panel med ungdomar för att ge sin bild av inträdet på arbetsmarknaden.

Kontakt

Victoria Bonnevier, Länsstyrelsen Gävleborg
010-225 12 82, victoria.bonnevier@lansstyrelsen.se

Johanna Esplund, Högskolan i Gävle
070-090 27 83, johanna.esplund@hig.se

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2017-05-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)