Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till Högskolan i Gävles stora 40-årsfest

Högskolan i Gävle

Välkommen att fira med oss fredag den 19 maj. Kom och upplev Högskolans historia, intressanta föreläsningar och många andra roliga aktiviteter. Kom när du kan. Programmet pågår 09.30-16.00

  • 20 forskare berättar om sin forskning på ett populärt sätt. Föredragen fokuserar på Högskolans vision om en hållbar livsmiljö för människan.

  • Missa inte en av dagens höjdpunkter, följ med på rundvandring och upplev Kungsbäcks historia, från regemente till högskola. Guide är fd informationschefen och majoren, Lars Söderberg.
Robot Högskolan i Gävle
  • Stig in i Högskolans toppmoderna laboratorier. Här möts du av robotar som du kommer att få höra talas om och intelligenta patientdockor som du kan bota från alla möjliga sjukdomar.
  • Ta på dig våra 3D-glasögon och kliv rakt in i en gammal Hälsingegård. Känn historiens vingslag och lyssna till berättelser från förr.
Biblioteket Högskolan i Gävle
  • Se Högskolans bibliotek, ett av Sveriges vackraste. Strosa runt i våra lokaler och låt dig inspireras, studenter hjälper dig att hitta.
  • Vi har bjudit in några kända föredragshållare. Lyssna till Negra Efendic, vinnare av Stora Journalistpriset 2016, Mike Robinson, expert på Unescos världsarv, Teo Härén, om att våga tänka nytt och annorlunda.
  • Och eftersom även akademiker gillar tårta kommer det också att finnas.

 

Se utförligt program för dagen

 

För ytterligare information, v v kontakta:
Johanna Esplund, kommunikatör vid Högskolan i Gävle
Telefon: 026-64 87 16
E-post: johanna.esplund@hig.se

 

Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2017-05-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)