Gå till eugreenalliance
Sök

Stephan Barthel är årets miljöpristagare

Stephan Barthel är årets miljöpristagare 2016. Priset mottog han av rektor i samband med Högskolans 40-årsjubileum i fredags. Stephan är docent i Geospatial informationsvetenskap inriktning samhällsplanering vid Högskolan i Gävle.

Därför får han priset

Valet motiveras med följande ord: ”Lektor Stephan Barthel som banbrytande och tvärvetenskapligt förenar ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet i sin forskning om ett hållbart samhällsbyggande. Stephan är en forskare för framtiden och en stor resurs i Högskolans arbete för en hållbar livsmiljö för människan.”

– Det känns bra. Det betyder att jag är inne på rätt spår och kan köra vidare. Och att jag får pengar så att jag kan åka på en konferens jag hade tänkt åka på, säger Stephan Barthel.

Stephan Barthel

Stephan Barthel har jobbat på Högskolan i Gävle i ett och ett halvt år och är också verksam på Stockholm Resilience Centre. Han har examen i naturresursförvaltning och naturgeografi. Under doktorandperioden undersökte han förvaltning av grönområden och framför allt civilsamhällets roll.

– Jag vill tacka de som har nominerat mig till det här priset. Jag vill tacka de som jobbar här, personalen har tagit emot mig på ett väldigt bra sätt, framför allt personalen på miljöteknik, geospatial informationsvetenskap och miljöpsykologi. Personerna som jobbar där har varit väldigt välkomnande. Det är lite unikt, tror jag, för en högskola. Det hade inte varit ett lika varmt mottagande på Stockholms universitet, säger Stephan Barthel.

– Jag trivs bra här.

Årets miljöpris

Årets miljöpris tilldelas en medarbetare som under det senaste året gjort goda insatser för att främja Högskolans roll i den hållbara utvecklingen och Högskolans miljöarbete.

Priset utgörs av ett diplom och en prissumma om 15 000 kr. Prissumman är i form av ett arbetsstipendium för kompetensutveckling i enlighet med prisets stadgar.

För mer information kontakta:
Stephan Barthel, docent i Geospatial informationsvetenskap
Telefon: 076-360 57 05
E-post: stephan.barthel@hig.se


Text: Josefin Holmgren
Foto: Ove Wall

Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2020-06-18
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)