Gå till eugreenalliance
Sök

Teknikstudenterna slutför studier i näringslivet

Robot och ingenjörsstudent på Högskolan i Gävle

Vecka 23 och 24, öppnar Högskolan i Gävle upp dörrarna när teknik- och ingenjörsstudenterna presenterar sina examensarbeten.


Träffa studenterna som tar examen

Studenterna presenterar hela sitt examensarbete, vilket de har hållit på med i tio veckor. Presentationerna tar ca en timme och innehåller också opponering av andra studenter, kommentarer och frågor.

Eftersom vi har många utbildningar inom teknik så kan man i programmet nedan leta sig fram till det ämnesområde som är av intresse. Välkomna att lyssna!

Lysande utsikter för teknikstudenter

Teknikstudenterna gör ofta sitt examensarbete på ett företag och vanligtvis handlar det om att lösa ett problem, eller att förbättra en produkt eller en tjänst.

Examensarbetena visar upp en stor variation och bredd och för studenterna är de ett slutprov innan de ska ut i yrkeslivet. I vissa fall leder den här värdefulla kontakten också till en anställning.

För företagen är detta ett bra sätt att få in ny kunskap, någon som med nya ögon kan hitta andra lösningar. Arbetsmarknaden är het nu och studenterna eftertraktade, flera har anställning innan utbildningen är klar.

- Det är första gången vi samlar studenternas redovisningar i examensveckor på det här viset. Det är verkligen imponerande att se med vilken bredd de angriper olika tekniska problem i samhället. Förhoppningsvis kan det leda till att fler söker samarbeten och det har både studenter och näringsliv nytta av, säger Emma Wiklund, projektmedarbetare för Tekniksamverkan.


Läs även: Intresset för att bli högskoleingenjör ökar starkt


För mer information vv kontakta:
Emma Wiklund, projektmedarbetare Tekniksamverkan
Telefon: 073-586 64 13
E-post: emma.wiklund@hig.se


Text: Douglas Öhrbom
Foto: Ove Wall

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2018-12-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)