Gå till eugreenalliance
Sök

En dag om samhällsbyggnad

Högskolan i Gävle

Vi vill gärna utveckla samarbetet med regionens aktörer inom planering och samhällsbyggnad, för att hitta gemensamma behov och önskemål, säger Emma Wiklund, Tekniksamverkan vid Högskolan i Gävle.

Samhällsbyggnadsdagen

Den 1 september bjuder Högskolan in regionens aktörer inom planering och samhällsbyggnad, till en dag om samhällsbyggnad.

Flera av utbildningsprogrammen riktar sig mot offentlig verksamhet och man vill nu utveckla samarbetet. Exempel kan vara att möta studenter under en praktikkurs på 10 veckor, genom examensarbeten och sommarjobb, eller som framtida kollegor.

Deltagarna får under dagen träffa representanter för olika ämnesområden och programmet bjuder både på goda exempel och inspirerande berättelser.

- Bland de studenter vi har utbildat till byggnadsingenjör arbetar flera idag exempelvis som bygglovshandläggare i länets kommuner. För utbildningsledarna för det programmet är det då intressant att få veta vilka kvalifikationer kommunerna ställer på sina medarbetare, säger Emma Wiklund.

- Det är ett litet smakprov på vad en workshop kommer att handla om. På fredag kommer det 28 föranmälda gäster hit från olika offentliga verksamheter, det ser vi mycket fram emot!

 

För mer information, v v kontakta:
Emma Wiklund, projektmedarbetare vid:akademin för teknik och miljö, Högskolan i Gävle
Tel: 073-586 64 13
E-post: emma.wiklund@hig.se

 

Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2017-08-31
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)