Gå till eugreenalliance
Sök

Maratonläsning av ”De dömdas ö” på bokmässan

De dömdas ö, Stig Dagerman

Högskolan i Gävle går i Dagermans anda mot strömmen på bokmässan. I en miljö där allt ska vara kort, snabbt och nytt genomför man en maratonläsning av ett av de svårare verk man kan ge sig i kast med: Stig Dagermans roman ”De dömdas ö”. 

- Jag vill inte vara på de dömdas ö, men jag dras dit, säger Bengt Söderhäll som tillsammans med Stina Oscarson är initiativtagare till läsningen, Stina tillägger
- En fullständigt nödvändig text i vår tid, ett meddelande från 1946 som sjunger, irriterar, bråkar, frågar, dansar och försöker.

På lördag kväll den 30:e september genomför man dessutom i samarbete med Stadsteatern i Göteborg en reading av Dagermans verk ”Skuggan av Mart” med ett efterföljande samtal.

Medverkar gör: Lo Dagerman, Yukkiko Duke, Nancy Pick och Bengt Söderhäll samt skådespelarna: Henrik Bergström, Susanne Harju Genty, Samuel Jerrick och Mika Oskarsson-Kindstrand. Regissören Stina Oscarson är konstnärligt ansvarig för läsning och leder samtalet.

Flipped Classroom

Flipped Classroom

Parallellt med maratonläsningen kommer Högskolan att sprida kunskap om framtidens nätbaserade lärande. Högskolans monter (B 06:69) byggs upp som ett ”Flipped Classroom”, för att åskådliggöra hur moderna lärosalar kan se ut och fungera, med fokus på ökad studentmedverkan och ett laborativt arbetssätt.

Högskolan har lång erfarenhet av distansutbildning. Att förnya den ställer nya krav på lokaler, IT-verktyg, lärarkompetens och lärarstöd.

- Vi vill sprida våra erfarenheter och kompetens inom metod- och teknikområdet till flera. Bokmässan når bland annat många lärare. Besök oss i monter B06:69, säger Maivor Hallén.

För mer information kontakta:
Maivor Hallén, bibliotekschef/samverkanschef vid Högskolan i Gälve
Tel: 026-648188, 070-6056626.
E-post: maivor.hallen@hig.se

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2017-09-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)