Gå till eugreenalliance
Sök

Argentinas ambassadör besöker Högskolan

Argentinas ambassadör, Ms. Nélida Maria Contreras de Ecker, besöker Gävle och Högskolan den 2 november. Särskilt intressant är att utveckla utbytet när det gäller hållbarhetsfrågor, ett uttalat profilområde för Högskolan i Gävle.

Ett studiebesök kommer också att göras på Gästrike Ekogas ABs nya biogasanläggning i Forsbacka. Biogasanläggningen är ett exempel på ett samarbete mellan Högskolan och det omgivande samhället

12 september invigdes Forsbacka Biogasanläggning. En 45 meter lång reaktor, där vårt matavfall ska omvandlas till biogas som kan driva upp till 2 300 bilar, eller alla Gävles bussar, under ett år.

Sopor ska ge biogas och biogödsel

- Biogas är ett väldigt spännande område för Högskolan. Vi har en internationellt sett hög kompetens som bidrar till samhällets utveckling, säger Kaisu Sammalisto, vicerektor för hållbar utveckling vid Högskolan i Gävle.

I besöket deltar från Högskolan Kaisu Sammalisto, vicerektor för hållbar utveckling, Sandra Carlos-Pinedo, doktorand i energisystem, Zhao Wang, universitetslektor i miljöteknik, samt Thomas Nylund, förbundsdirektör och vice ordförande i högskolestyrelsen.

Gävlebesöket är ett resultat av Gästrike återvinnares internationella arbete.

 

För ytterligare information, v v kontakta:
Kaisu Sammalisto, vicerektor för hållbar utveckling vid Högskolan i Gävle
Tel: 026-648794, 070-608 13 33 
E-post: kaisu.sammalisto@hig.se

Thomas Nylund, förbundsdirektör Gästrike återvinnare
Tel: 026-17 84 89 , 070-414 00 84
E-post:
thomas.nylund@gastrikeatervinnare.se

 


Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2018-12-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)