Gå till eugreenalliance
Sök

Konsten i miljökampen

Tiger skin made of grass (Living Skin by Ackroyd & Harvey)

Tiger skin made of grass (Living Skin by Ackroyd & Harvey)

På måndag kl 17-18.30 presenterar den engelska, internationellt uppmärksammade, konstnärsduon Ackroyd & Harvey sin konst på Konstcentrum. Därpå följer diskussioner om konstens möjligheter att öka kunskaperna om miljön och klimatförändringarna.

Ackroyd & Harvey

Heather Ackroyd and Dan Harvey är två brittiska konstnärer som sedan 1990 arbetar ihop. Skulptur, foto, ekologi och biologi är discipliner som möts i Ackroyd & Harveys arbete. Ofta reflekterar deras arbete problem utifrån miljö och vetenskap.

I mer än 26 år har deras konst ställts ut i konstgallerier, museum och publika platser över hela världen, och de har prisats flera gånger för sitt arbete.

"Jeder mensch ist ein kunstler"

En Beuys-inspirerad workshop med Lasse Ekstrand och Ackroyd & Harvey. Den tyska konstnären Joseph Beuys är känd för sina kreativa installationer utanför de traditionella konstinstitutionerna. Konsten som något som händer i vardagen

Hur kan konst, irritera våra tankegångar, våra vanliga mönster att tänka om samhälle och natur? Vad kan konsten uppnå i jämförelse med vetenskapen, behöver vetenskapen konsten - och vice versa?

Workshopens mål är inte att formulera svar eller lösningar, utan att knacka på våra tankemönster och vad vi höll för att vara stabila positioner.

Consuming the Environment

Arrangemanget ingår i den internationella forskarkonferensen Consuming the Environment, på Högskolan i Gävle 4-5 december.

Fristadskonstnären Issa Touma kommer att också att delta. Alla är välkomna, ingen avgift, men utrymmet är begränsat så först till kvarn gäller.


Datum:
4 december
Tid: 17.00-ca. 18.30
Plats: Konstcentrum, FurusalenFör mer information, v v kontakta:
Eva Åsén Ekstrand, universitetslektor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Högskolan i Gävle
Telefon: 026-64 85 88, 070-180 81 93
E-post: eva.ekstrand@hig.se


Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2018-12-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)