Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Lisa och Linnéa prisade för sitt miljöarbete

2018-04-26 

Vid en ceremoni på Högskolan i Gävle torsdag 26 april fick Lisa Johansson och Linnéa Löfquist ta emot stiftelsen Gästrikeregionens Miljös stipendium på 7500 kr vardera.

Bild: Lisa Johansson, Birgitta Stymne och Linnea Löfquist

Lisa Johansson, Birgitta Stymne och Linnea Löfquist

Fantastiskt roliga år

Lisa Johansson har läst Miljöteknikprogrammet vid högskolan i Gävle och är väldigt nöjd med utbildningen.

- Det var en ganska bred utbildning och det var bra, då jag inte var riktigt säker på vad jag skulle inrikta mig mot. Det kom till mig först när jag var ute på min COOP-period. (utbildningen varvas med långa praktikperioder på samma företag), jag fick också sedan jobb där jag hade praktiserat, säger Lisa.

Lisa tycker också att hon fick så bra handledning och stöd från Högskolan i Gävle vid sitt avhandlingsarbete.

Linnéa Löfquist läste Industridesignprogrammet och tycker att hon där fick värdefull kunskap och förståelse för hur hon som designer kan arbeta för ett mer hållbart samhälle.

-De tre åren var framför allt fantastiskt roliga med många intressanta projekt där man fick vara kreativ och arbeta mycket med händerna, säger Linnéa Löfquist.

Stipendiet ett erkännande

För Lisa känns stipendiet som en bekräftelse och det betyder mycket. Hennes arbete handlade om att ge Gävle kommun miljöförutsättningar när man anlägger en ny snödeponi, något som även andra kommuner använda sig av, säger hon.

Linnéa är väldigt tacksam och stolt över att ha blivit tilldelad detta stipendium. Främst blir stipendiet som ett erkännande att även andra förstår och uppskattar de visioner jag utvecklade i mitt examensarbete, säger Linnéa.

Båda fick arbete direkt

Lisa Johansson arbetar idag på Tyréns konsultbyrå inom samhällsbyggnad, vid avdelningen för förorenade områden.

Linnéa Löfquist arbetar nu på designföretaget Superfront, och vid sidan av det håller hon även på att starta ett eget företag och verkstad för egen tillverkning. 

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Stipendiet delades ut den 26 april vid en ceremoni på Högskolan i Gävle. Stipendieutdelare var Birgitta Stymne, stiftelsens ordförande och tidigare rektor vid Högskolan i Gävle.

Ur juryns motivering:
”Lisa Johansson och Linnéa Löfquist har goda studieprestationer och har skrivit examensarbeten som är väl genomföra med betydelse för stiftelsens verksamhetsområde och en hållbar utveckling.”

 

----------------------------------------------------------------------------------- 

Forskningsstiftelsen Gästrikeregionens Miljö

Tillsammans med Gästrike Återvinnare och SUEZ har Högskolan i Gävle bildat forskningsstiftelsen Gästrikeregionens Miljö.

Stiftelsens startar, stödjer och stimulerar tvärvetenskapliga forsknings- och utvecklingsprojekt. Det handlar exempelvis om metoder och tekniker för behandling av avfall, konsumentbeteende och information med mera.

Stiftelsen Gästrikeregionens Miljö vill även uppmärksamma en student som med sitt examensarbete bidrar till stiftelsens verksamhetsområde och en hållbar utveckling.

 

 

För mer information, v v kontakta:
Kaisu Sammalisto, docent i hållbara organisationer vid Högskolan i Gävle
Telefon: 026-64 87 94, 070-608 13 33
E-post: kaisu.sammalisto@hig.seText: Douglas Öhrbom
Foto: Anna Sällberg

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2018-04-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)