Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Färre och färre får jobb efter tre års utbildning, säger Jerzy Sarnecki i Högskolans podcast

2018-05-23 

I HiG-poddens andra avsnitt ger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Högskolan i Gävle, sin syn på den aktuella samhällsdebatten om brott och straff.

Jerzy Sarnecki

Jerzy Sarnecki berättar om sin resa – från att ha lämnat Polen som flykting, till att bli en av de mest ledande personerna inom kriminologi i Sverige. Han startade bland annat upp Sveriges nu populäraste kandidatprogram i utredningskriminologi vid Högskolan i Gävle,

– När det gäller utbildningssidan så behöver vi skapa en masterutbildning. Det är färre och färre som får jobb efter tre års utbildning, så det kommer att behövas fem års utbildning. Sedan behöver vi utveckla forskningen och det jobbar vi med nu, säger Jerzy Sarnecki.

Vad är det för typ av forskning?

– Det ska vara kriminologisk forskning och nu fokuserar vi på ett stort projekt som handlar om invandrare och brott. Det är ett mycket outforskat område. Det som finns är mycket forskning om att invandrare är överrepresenterade i brottsligheten. Det vet vi. Men vi behöver förstås veta varför, säger han.

HiG-podden – Högskolan i Gävle har lanserat en podcast

Nu kan du ta del av spännande forskning och andra nyheter från Högskolan i Gävle i ljudform.

HiG-podden är en nystartad podcast vid Högskolan i Gävle. I podcasten går vi på djupet med frågor som rör forskning, utbildning och aktuella ämnen.

I podcast-avsnitten, som är 10-15 minuter långa, kan du höra forskare och andra personer som resonerar kring pågående forskning, utbildningsfrågor och andra relevanta ämnen. Planen är att publicera ett avsnitt varannan vecka ungefär.

Podcasten hittar du här 

 

För mer information, v v kontakta:
Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Högskolan i Gävle
E-post: jerzy.sarnecki@hig.se

 

Text & foto: Anna Sällberg

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2018-05-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)