Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Högskolan i Gävle startar forskarutbildning i industriell ekonomi och i elektroteknik

2018-09-26 

- Detta är en mycket viktig pusselbit i ett större strategiskt arbete för vår utveckling framåt, säger Magnus Isaksson, professor och ledare för projektet kring forskningsutvecklingen vid Högskolan i Gävle.

Industriell ekonomi
Magnus Isaksson

Att Högskolan fått rätt att starta forskarutbildning i ämnena industriell ekonomi och i elektroteknik innebär att lärosätet nu har hela utbildningskedjan, från grundutbildning till forskarutbildning, inom bägge dessa områden.

- Vi har fått väldigt bra utlåtanden från externa sakkunniga, och forskarutbildningsrätterna är ett kvitto på att vi har en forskningsmiljö som är stark, säger Magnus Isaksson.

Han menar att detta innebär en statushöjning för hela lärosätet, att det blir lättare att rekrytera doktorander, behålla kompetenta forskare och attrahera externa projekt.

- Här har skett en otrolig expansion när det gäller forskning, vi håller hög klass och vi publicerar våra resultat i de bästa vetenskapliga sammanhang och tidskrifter. Bara de senaste fem åren har antalet publicerade vetenskapliga rapporter ökat med 62 procent, säger Magnus Isaksson.

Industriell ekonomi

Industriell ekonomi är ett viktigt tekniskt ämne i den lite mjukare delen inom teknikområdena. Forskning som kan ingå är till exempel inom logistik, innovationer och innovationsprocesser.

Elektroteknik

Elektroteknik är ett brett område och vid Högskolan bedrivs forskning inom trådlös radio, radio- och mätteknik, signalbehandling, robotik och reglerteknik- och sensorer,


 

 

För mer information, kontakta:
Magnus Isaksson, projektledare för strategisk forskningsutveckling vid Högskolan i Gävle
026-64 82 49, 070-360 82 49
magnus.isaksson@hig.se

Daniel Rönnow, professor och ämnesansvarig för elektroteknik vid Högskolan i Gävle
073-461 82 83
daniel.ronnow@hig.se

Lars Bengtsson, professor och ämnesansvarig för Industriell ekonomi vid Högskolan i Gävle
026-64 88 02
lars.bengtsson@hig.se

 

Text: Douglas Öhrbom
Foto Magnus Isaksson: Ove Wall

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2018-09-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)