Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Joakim Helmbrant är årets nätverkare

2018-10-29 

- Jag är otroligt glad och hedrad, säger Joakim Helmbrant, samverkansansvarig vid Högskolan i Gävle, som fick FindITs pris som årets nätverkare.

Joakim Helmbrant


– Jag är otroligt glad och hedrad att tilldelas ”Årets nätverkare” av FindIT. Det känns extra kul då det här är ett område där jag tror Högskolan kan komma att spela en avgörande roll framåt och givetvis är det en stor ära för mig personligen, säger Joakim Helmbrant.

"Han är en förebild"

Valet motiveras med följande ord:

”Årets nätverkare är en person som med öppenhet och stort engagemang gör sitt allra bästa för att koppla ihop människor och organisationer som kan ha nytta av varandra och där just nätverkandet är en stor del av framgångarna bakom det.

Med sitt ödmjuka och inlyssnande sätt öppnar han dörrar och bidrar med insikter. Han visar stor nyfikenhet för hur andra gör liksom att han försöker skapa lärande av det. Joakim är en förebild vad gäller nätverkande!"

Från infrastruktur till äppelodlingar

Han tog en ingenjörsexamen - 92 och började arbeta på Högskolan direkt, blev sedan teknikmäklare vid sekelskiftet, och säger att det egentligen är det han har sysslat med, att mäkla ihop kontakter.

- Jag har alltid försökt arbeta långsiktigt och börjar ofta med att fundera över min roll och vad jag ska kunna bidra med.

Hela utvecklingen med Högskolan i Gävle, från att ha varit en högskola som fokuserade på utbildning till att också bli ett nav för högintressant forskning, tycker han är fantastisk. Han säger att han sett bilden i regionen av Högskolan förändras helt, till att bli vår Högskola.

- Jag har tyckt att det varit så intressant att finnas med i utvecklingsprojekt med drivande människor som vill förändring. Det blir också väldigt varierande sammanhang, allt från stora infrastruktursatsningar i Gävleborg, till äppelodlingar i Hofors, säger Joakim Helmbrant.

FindIT

I FindIT samarbetar företag i Gävleborg och Dalarna inom stål-, papper- och massaindustri samt dess leverantörer. Även aktörer inom utbildning, FoU och IT-branschen, medverkar i satsningen.

Målsättningen är att stärka konkurrenskraften hos regionens små- och medelstora företag och stödja framväxten av nya företag, produkter och metoder.

 

 

För mer information, kontakta:
Joakim Helmbrant. samverkansansvarig vid Högskolan i Gävle
Tel: 026-64 89 05
E-post: joakim.helmbrant@hig.se

Britta Haag. processledare FindIT
Tel: 026-24 17 57, 070-089 96 59
E-post: ​britta.haag@findit-solutions.com

 

Text: Douglas Öhrbom
Foto Marie Hägg

Bild på Joakim kan hämtas här

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2018-11-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)