Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nu kommer alla Gävles gymnasielever för att bekanta sig med sin Högskola

2019-02-12 

Vi välkomnar alltid alla som vill hälsa på men nu blir det extra roligt när det kommer så många, säger Maria Åstrand Swenneke, kommunikatör.

Maria Åstrand Swenneke och Patrice Laredius, Avdelningen för Kommunikation på Högskolan i Gävle, fotograferade 190211 inför Öppet hus.


Öppet hus onsdag 13 februari

Onsdagen den 13 februari mellan kl. 08:30-15:30 har Högskolan öppet hus då blivande studenter, tillsammans med sina nära och kära, guidas runt på vårt vackra
Campus. Det bjuds dessutom på kaffe, festis och bullar i Valhall.

- Vi vill ge våra besökare inspiration till att läsa vidare och nu när så många kommer till oss får vi en jättebra chans att berätta om Högskolan, säger Patrice Laredius, kommunikatör vid Högskolan.

"Wow, det här vill jag veta mera om"

Vi har märkt, säger Maria, att många tror att detta med att plugga på högskola inte är något för dem. Men när de får se att det är helt vanliga ungdomar som går här, så kan de ändra uppfattning och bli peppade och intresserade.

Tanken med att studenterna är med och berättar hur det är här, är att det ska inspirera och avdramatisera. Man ska känna att Wow, det här vill jag veta mera om, fortsätter hon.

Under dagen svarar lärare och studenter på frågor. Dessutom finns möjlighet att träffa studievägledare, och ett antal studentambassadörer. Det blir också guidade visningar på högskoleområdet där man bland annat får se några av Sveriges modernaste labb.

Dagens program

Text: Douglas Öhrbom
Foto: Marie Hägg


Kontakt:
Maria Åstrand Swenneke, kommunikatör vid Högskolan i Gävle
Tel: 026-64 85 35
E-post: maria.astrand_swenneke@hig.se

Patrice Laredius, kommunikatör vid Högskolan i Gävle
Tel: 026-64 81 41
E-post: patrice.laredius@hig.se

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2019-02-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)