Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Inför FN:s klimatkonferens:
"Nu måste vi skydda våra städer"

2019-12-03 

- Vi är på väg åt fel håll och måste göra städerna motståndskraftiga mot de naturkatastrofer som klimatförändringarna för med sig. Det är vårt ansvar att skydda de som bor i städer, säger Stephan Barthel, föreståndare för Urban Studio vid Högskolan i Gävle.


Inför FN:s årliga klimatkonferens, som nu inleds i Madrid, hålls en parallellkonferens i Stockholm under ledning av Stephan Barthel, föreståndare för Urban Studio, ett forskningsprogram inom hållbar stadsutveckling vid Högskolan i Gävle.

Stephan pekar på en ny energirapport som visar att den globala användningen av fossila bränslen har ökat och säger att de kommer med ett tydligt budskap till Madrid om insikter från stadsutveckling i de nordiska städerna relaterat till att nå klimatmålet.


- Är vi på väg åt det hållet då måste forskarna se sanningen i vitögat och se att vi kanske inte kommer att klara det här. Att det nu är dags att börja bygga motståndskraft mot den typ av naturkatastrofer som vi kan förvänta att klimatförändringarna för med sig, säger Stephan Barthel.


Konferensen "The future of Nordic cities"

-------------------------------------------------------

Klimat och miljöforskare vid Högskolan i Gävle:Vill du komma i kontakt med någon av dessa forskare kontakta:
Douglas Öhrbom, redaktör vid Högskolan i Gävle
Tel: 073-273 36 56
E-post: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2019-12-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)