Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Högskolan utbildar Lantmäteriets nyanställda i Kiruna

2020-01-13 

Högskolan i Gävle utbildar informationsutvecklare vid Lantmäteriet. "Väldigt positiv förstärkning som gör att vi kan höja kvaliteten på vår fastighetsinformation", säger Susanne Ås Sivborg generaldirektör för Lantmäteriet.

Lantmäteri


Det är Högskolan i Gävle som på uppdrag av Lantmäteriet genomför utbildningen som motsvarar 30 högskolepoäng.

- Det här är den andra uppdragsutbildningen inom områdena lantmäteriteknik och fastighetsinformation som vi blivit tillfrågade att anordna under det senaste året. Något vi är mycket positivt inställda till och glada över, säger Jonas Boustedt, chef för avdelningen för datavetenskap och samhällsbyggnad vid Högskolan i Gävle.

I utbildningen ingår fastighetsbildningsteknik, introduktion till GIS samt grundläggande kart- och mätningsteknik. Förutom föreläsningar, seminarier och laborationer så kommer en mindre del av utbildningen att ske ute i fält.

För Lantmäteriet är satsningen en del i att förstärka verksamheten i Kiruna. Totalt har 53 personer nyanställts under senare delen av 2019 och fram till idag.

- En stor och viktig satsning där vi ser till att våra informationsutvecklare får den absolut senaste kunskapen inom området, säger Gorm Lundqvist som är sektionschef inom Geodata i Kiruna där informationsutvecklarna kommer att arbeta.

Den 13 januari börjar Högskolan i Gävle utbilda 20 informationsutvecklare vid Lantmäteriet i Kiruna. Utbildningen genomförs med lärare från Högskolan som antingen är på plats eller via föreläsningar på distans.

Kontakt

Jonas Boustedt, chef för avdelningen för datavetenskap och samhällsbyggnad vid Högskolan i Gävle
Tel: 026-64 85 00
E-post: Jonas.boustedt@hig.se

Gorm Lundqvist, sektionschef inom Geodata vid Lantmäteriet
Tel: 0980-670 01
E-post: Gorm.lundqvist@lm.se


Text: Douglas Öhrbom

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2020-01-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)