Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Fortsatt starkt söktryck till Högskolan i Gävle

2020-04-20 

Högskolan i Gävle är populärast bland landets högskolor när det gäller förstahandsval till utbildningar. Det visar statistik från Universitets- och högskolerådet.

Högskolan i Gävle


Totalt har 12 094 personer valt Högskolan i Gävle i första hand när de har sökt kurser och program till hösten, enligt Universitet- och högskolerådet. Det är en ökning med över 1000 förstahandsval jämfört med förra våren, och den högsta siffran bland landets högskolor (universiteten ej inräknade).

Även när det gäller enbart program ligger Högskolan i Gävle i topp bland högskolorna avseende förstahandsval. Totalt har 5357 personer valt program på Högskolan i Gävle i första hand, jämfört med 4749 förra våren.

- Det är väldigt glädjande att så många söker till Högskolan i Gävle, säger rektor Ylva Fältholm. Som en effekt av den pågående pandemin ser vi också över möjligheterna att öka antalet studieplatser både till sommarkurserna och till höstterminen. En avgörande fråga är de ekonomiska förutsättningarna.

Bland de utbildningsprogram som ökar mest procentuellt återfinns idrottsvetenskapliga programmet, industriell ekonomi (högskoleingenjör), industridesign och utredningskriminologi, som ökar mellan 46 och 207 procent.
Även sjuksköterskeprogrammet ökar, med 22 procent, och noterbart är att alla ämneslärarprogram utom ett ökar i antalet sökande.

De mest populära programmen i antalet förstahandssökande är utredningskriminologi, socionom och ekonom.

Totalt antal sökanden till Högskolan i Gävle uppgår till 33 079 jämfört med 27 475 förra året, vilket är en ökning med 20 procent.

Det går fortfarande att söka till vissa utbildningar på Högskolan i Gävle. Ansökningar görs via den nationella sajten antagning.se.

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2020-04-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)