Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nytt samverkansavtal mellan Gävle kommun och Högskolan i Gävle

2021-03-15 

Ett fördjupat och breddat samverkansavtal ska bidra till att säkra kommunens och näringslivets behov av kompetens och stärka högskolans forskning och utbildning. Avtalet omfattar fyra fokusområden och har som övergripande vision att bidra till ett hållbart samhälle. 16 mars skrivs avtalet under av kommunstyrelsens ordförande Åsa Wiklund Lång (S), och rektor för Högskolan i Gävle, Ylva Fältholm.

Översiktsbild Högskolan i Gävle

Högskolan och Gävle kommun tecknar ett nytt samverkansavtal som gäller till december 2025.

- Kompetensförsörjning och kompetensutveckling är avgörande för såväl Gävle kommuns som näringslivets och hela samhällets utveckling. Genom vårt förstärkta samarbete kan vi tillsammans nå ännu längre och dra ännu mer nytta av högskolans breda kompetens. Det är viktigt också för oss att vår högskola fortsätter attrahera studenter som trivs och vill stanna i Gävle, säger Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande.

Fyra fokusområden

Det nya avtalet omfattar fyra fokusområden; skolutveckling, samhälle och näringsliv; hälsa och välfärd och kompetensförsörjning och kompetensutveckling. Övergripande målsättning för alla fyra fokusområden är ett hållbart samhälle in linje med FN:s globala mål Agenda 2030.

- Högskolan har sedan länge en omfattande samverkan med Gävle kommun. Jag är glad att vi nu breddar och fördjupar samarbetet inom fyra strategiska områden. Vårt gemensamma arbete stärker Högskolans forskning och utbildning och det bidrar till en positiv utveckling av verksamheter och medarbetare inom Gävle kommun, säger Ylva Fältholm.

Gäller till och med 2025

Avtalet ska skapa struktur och ger tydliga riktlinjer för ett långsiktigt samarbete, som leds av en styrgrupp. I styrgruppen finns tre representanter från respektive organisation, som sammanträder två gånger per år. Styrgruppen ansvarar för strategisk inriktning och uppföljning och beslutar om prioriteringar och eventuella revideringar av fokusområden.

Avtalet gäller från den dag det undertecknas, den 16 mars, till sista december 2025. Det förra avtalet ingicks 2014.

Kontakt:
Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande
026-17 89 29

Anders Munck, pressansvarig Högskolan i Gävle
070-794 65 23

Publicerad av: Anders Munck Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2021-03-15
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)