Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Roger Skoog utsedd till årets lärare av Högskolans studenter

2022-04-11 

”Roger Skoog har nominerats till årets lärare av sina studenter flera år i rad. Med sin varma och närvarande pedagogik får han svåra ämnen att bli roliga och öppnar dörrar studenterna annars aldrig hade vågat öppna.” Så lyder en del av motiveringen till att Roger Skoog, universitetsadjunkt i kemi, utsetts till årets lärare.

Roger Skoog

Roger Skoog Foto: Nathalie Davey

En jury från Gefle Studentkår har utsett Roger Skoog till årets lärare efter nomineringar från Högskolans studenter. Priset kommer att delas ut under en ceremoni vid Akademisk Högtid.

– Jag älskar mitt jobb och ämnet kemi som jag undervisar i och jag är otroligt tacksam för denna utnämning från studentkåren och alla studenter. För mig är det viktigt att alla studenterna förstår, jag kan slita hårt med detta och belöningen är glädjen som kommer fram och att få vara med om deras utveckling, säger Roger Skoog.

Studentröster:

"En av de bästa lärarna jag haft genom tiderna! Hade vi haft Roger i matten och fysiken hade garanterat fler elever klarat tentorna på första försöket!"

"Roger är en fantastisk lärare! Sällan stött på någon så pedagogisk och stöttande lärare, tack för den här kursen!"

"Läraren i kemi var helt fantastiskt, att den personen kunde ta ner kemin till vår nivå, wow!"

"Roger är den bästa läraren som jag haft. När han undervisade kände man sig aldrig dum då inga frågor eller funderingar var fel."


Text: Douglas Öhrbom

Juryns motivering:


"Roger Skoog har nominerats till årets lärare av sina studenter flera år i rad.

Han har en till synes outtröttlig passion för att sprida kunskap inom sitt ämne. Rogers låga brinner ständigt för sina studenter, och särskilt då hans ambition är att de inte bara ska klara kurserna, utan även ska tycka att ämnet är riktigt roligt. Det senare återspeglas tydligt i studenternas nomineringar.

Roger får med sin varma och närvarande pedagogik svåra ämnen att bli roliga, vilket öppnar dörrar för studenter som de annars aldrig hade vågat öppna."

Kontakt

Roger Skoog
Tel: 072-862 58 38
E-post: roger.skoog@hig.se

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2022-04-11
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)