Gå till eugreenalliance
Sök

Konferensmiddag

FEKIS middag kommer att vara i Gasklockan. Ett gammalt industriområde som nu används för evenemang, festivaler, konserter och teaterföreställningar.

Platsen

Den 25 december 1893 levereras gas till gävleborna för första gången från det nya gasverket. Den lilla gasklockan stod färdig på Atlasområdet. Den kompletterades fem år senare med en större gasklocka. Arkitekt var Ferdinand Boberg, som även ritat brandstationen och Centralpalatset i Gävle. 1966 levereras för sista gången gas från Gävle gasverk.


Idag så är Gasklockornas industriområde är ett nyskapande kulturområde på Brynäs i Gävle. Här ges teaterföreställningar, konserter, mässor, festivaler och sportevenemang, och är dessutom en mycket uppskattad miljö för konferenser och evenemang. 2018 så spelade TV4 återigen in tv-programmet Sveriges Mästerkock i dessa vackra lokaler.

Middag med "mingelmagi"

Under konferensmiddagen kan vi även njuta av ”mingelmagi”, framförd av Douglas Nordenbelt som tog svenska folket med storm efter sin succé i TV-programmet Talang. Även den mycket svårflörtade Alexander Bard fick vika sig för Douglas och beskrev hans magi som "Fräsch, ny och modern!"

Transport

Bussar till Gasklockan avgår från Stortorget i Gävle kl 18.45. Middagen startar kl 19.00
Bussar tillbaka till Stortorget börjar gå från Gasklockan kl 22.30.

Efterfest

De som vill fortsätta festen kan göra det på Hits For You som ligger vid Stortorget. Fri entré för alla konferensdeltagare från kl. 23.00.

Läs mer om Hits For You

Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-09-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)