Key Note Speakers under FEKIS

Här kan du läsa mer om FEKIS Key Note Speakers.

Plenum 1: Presentation av cirkulär ekonomi i praktiken och inom utbildning, med efterföljande paneldiskussion

Pär LarsHans inleder diskussionen med att presentera sina erfarenheter av att leda organisationer mot en cirkulär ekonomi. Pär är ”Chief SCR” och ”Public Affairs Officer” på miljö och återvinningsföretaget Ragn-Sells. Han har jobbat med den sociala dimensionen av omställningen till organisatorisk hållbarhet i över 20 år och blev år 2013 och 2014 listad av ”the Trust Across America” som en av ”TOP 100 Thought Leaders” i deras globala rankning. 2013 vann Pär dessutom utmärkelsen "Visa vägen" från Samhall, och redan 2009 fick han ta emot ”the Green award” i London för sitt arbete inom ”sustainability communication”.

Pärs inspel kommer att följas upp av Herman Stål från Umeå Universitet och Agneta Sundström från Högskolan i Gävle som båda har forskat om omställningen till den cirkulära ekonomin.

Plenum 2: Inspirationsföreläsning med
Ing-Mari Persson ”Ledarskap på Apstadiet”

Ing-Marie har arbetat med schimpanser i 40 år och hon utvecklade en unik relation till schimpansflocken i Furuviksparken utanför Gävle där hon arbetade som primatansvarig. Ing-Marie var helt accepterad som fullvärdig flockmedlem i schimpansgruppen. Inte minst hade Ing-Marie en speciell närhet till gruppens ledare – schimpanshannen Santino som är lika stark som fyra fullvuxna män! Med utgångspunkt från sitt arbete med schimpanserna har Ing-Marie varit inspirationskälla till författarna Tommy Lundberg och Ola Berggren som har skrivit boken "Ledarskap på Apstadiet" som kom ut under 2010. Boken har blivit en av landets nu mest omtalade ledarskapsböcker och är ett upprop för ett mänskligare ledarskap.

 

Plenum 4: Presentation av företagets roll i det hållbara samhället, med efterföljande paneldiskussion

Parul Sharma inleder med en presentation om hennes erfarenhet av företags arbete med hållbarhetsfrågor. Parul är människorättsjurist och har sedan 2004 arbetat både i och med storbolag inom ämnet hållbarhet. År 2017 rankades hon av Veckans Affärer som näringslivets mäktigaste kvinna inom kategorin ”Samhällsförändrare”, och 2018 som den mäktigaste inom biståndsdebatten i Sverige av magasinet Omvärlden. Sedan i augusti 2019 är Parul Sverigechef på Greenpeace. År 2016 konstaterade hon att ”Svenska företags hållbarhetsarbete är för mycket ”bullshit” och fluff” (dn.se) och förblir en stark röst inom hållbarhetsdebatten.

I efterföljande inspel deltar Susanne Arvidsson och Johan Jansson från Lunds Universitet vilka båda har forskat om hållbarhetsfrågor och hållbar konsumtion

Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-09-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)