Gå till eugreenalliance
Sök

Konceptsalar

Nätbaserat lärande arbetar med konceptsalar för att skapa varierande arbetsmiljöer där varje rum har speciella egenskaper.

Lika men ändå olika

Projektet har flera olika typer av rum som uppfyller krav från olika undervisningspraktiker. Rummen bygger på principerna kring blended learning som sammanfogar analog och digital praktik och skapar spännande miljöer

Genomgående i alla rum finns möjligheten att alltid koppla upp sig mot en eller flera via webben för att kunna uppfylla resfria möten, distansundervisning, flexibilitet mm.

Flexsal

Krusenstjernasalen är ett exempel på detta koncept och hittas i biblioteket. Konceptet utgår från ett flexibelt föreläsningsrum med touchskärm och anpassningsbar inredning. Rummet passar utmärkt till föreläsningar, seminarier och grupparbeten. Med möjligheterna att anpassa rummet efter behov, både med möbler och teknik så blir salen ett mångsidigt rum som kan användas till många olika situationer men är samtidigt en kompromiss mellan de övriga koncepten.

Grupprum

Ett grupprum bygger på diskussion och samtal och har medvetet möblerats för detta ändamål. Grupprummet kan också ses som det omvända klassrummet som använder sig av flyttbara möbler för att främja grupparbete och diskussioner. Det traditionella klassrummet har ofta en väldigt tydlig struktur av föreläsare och studenter vilket grupprummet inte ska ha.

Mötesrum

Mötesrummen är anpassade för att ge en mindre studiemiljö där mindre grupper kan arbeta både med varandra direkt, men även delta i webbkonferenser över nätet. Med stora lättanvändbara touchskärmar så blir det enkelt att arbeta i samma dokument, dela presentationer m.m. Resfria möten är en förutsättning för en miljöcertifierad Högskola och vi tycker det ska vara en självklarhet för en modern utbildningsmiljö.

Studio

Konceptsalen studio är anpassad för att ge möjligheten att spela in och strömma föreläsningar och liknande med hög ljud- och bildkvalitet. Inspelningarna distribueras enkelt vi högskolans lärplattform blackboard, eller genom högskolans mediaportal HiG Play. Detta är en viktig funktion för Högskolan i Gävle, inte mins då nästan hälften av våra studerande läser på distans. Att kunna ge studenterna tillgång till föreläsningar som håller samma kvalitet som campusstudenterna är viktigt för oss. Klassiska gradängsalar är utmärkta att omvandlas till studiokoncept.

Publicerad av: Claes Westelius Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-09-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)