Sök

Swop Shop

Det här är räddningen för dig med en sprängfylld garderob, en alltför tom plånbok och dessutom räddningen för vår planet. Bli en swopare du med.

Välkommen till HiG-Swop Shop!

Vad är HiG-Swop Shop?

HiG-Swop Shop är till för dig som har för mycket oanvända plagg i din garderob. Den kan också vara räddningen för dig som behöver något nytt men har en tunn plånbok. Här kan du lämna in kläder du inte längre gillar, kanske blir de någon annans favorit. Du gör även en insats för en mer hållbar miljö.

Hur gör jag om jag vill vara med och swopa?

Börja med att göra en rejäl rensning hemma i din garderob. Därefter väljer du ut max fem plagg som du tar med till HiG-Swop Shop. Det finns galgar på klädställningarna som du kan använda.

Vad får jag lämna?

Du får lämna max fem plagg. De ska vara hela och rena. Du kan även lämna skor, väskor, halsdukar och huvudbonader. Hur ofta du får lämna in fem plagg finns inga regler för. Om det blir väldigt fullt på ställningarna förbehåller vi oss rätten att ha kläder på "lager" och hänger upp efter hand.

Vad får jag ta?

Om du lämnar fem plagg får du ta med dig max fem plagg därifrån. Om du inte hittar något du gillar den gången du lämnar kläder så kan du ta något en annan gång. Shopen är för det mesta obemannad men vi litar på att du sköter det här.

Var finns HiG-Swop Shop?

HiG-Swop Shop har tillfälligt flyttat till hus 13 plan 2. Ibland flyttar shopen ner till markplan under något event.

Kontakt

Om du har frågor eller funderingar kring HiG-Swop Shop så mejlar du till: karin.meyer@hig.se

 

Publicerad av: Maria Åstrand Swenneke Sidansvarig: Inger Helldal Sidan uppdaterades: 2021-04-15
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)