Gå till eugreenalliance
Sök

Forskarpresentation

Eva L Bergsten

Eva L. Bergsten, lektor

Forskarpresentation

Eva L Bergsten

Universitetslektor

Forskningsämne: Arbetshälsovetenskap

Eva L. Bergsten intresserar sig för det systematiska arbetsmiljöarbetet i stora och små organisationer, olika typer av fysiska och psyko­sociala belastningar i arbetslivet och hur olika (risk) faktorer i arbetsmiljön kan påverka hälsa och prestation hos medarbetare och organisation. Eva är också intresserad av att följa implementering av olika organisatoriska interventioner och förändringar för att förstå vad som har fungerat, för vem och varför.

AKTUELL FORSKNING

Just nu handlar Eva L. Bergstens forskning bland annat om kontorsdesign, aktivitetsbaserade kontor och den viktiga implementerings­processen. Eva följer även implementeringen av tre kommunprojekt "Ett Hållbart Arbetsliv" som finansieras av Samordningsförbundet i Gävleborgs län. Projekten syftar till att pröva en arbetsmetod (IPS/SE) för att stötta invånare med psykisk ohälsa att komma ut i arbets­livet och kommer att utvärderas under perioden 2020–2024.

LÄS MER OM

Doktorsavhandling

Bergsten, E. (2017). Working conditions and musculoskeletal disorders in flight baggage handling. Diss. (sammanfattning), 2017. Uppsala: Acta Universitatis Upsaliensis. 59 s. (Digital Comprehensive Summaries of Uppsala Dissertations from the Faculty of Medicine 1321) Länk [Mer information]
Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Magnus Isaksson Sidan uppdaterades: 2020-02-12
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)