Gå till eugreenalliance
Sök

Forskarpresentation

Bernice Skytt

Forskarpresentation

Bernice Skytt

Universitetslektor, docent

Forskningsämne: Vårdvetenskap

Bernice Skytt verkar inom forskarprofilen hälsofrämjande arbetsliv. Hon intresserar sig bland annat för vad i arbetsmiljön som är viktigt för att chefer och personal ska ha goda förutsättningar för sitt arbete samt vad som kan göras för att stärka chefer och personal i sina roller. Ett resultat av forskningen är instrumentet LaMI som kan användas för att beskriva chefers färdigheter och förmågor i chefs- och ledarskapet. Bernice är legitimerad sjuksköterska, barnsjuksköterska, distriktssköterska och filosofie doktor.

AKTUELL FORSKNING

  • Omsorgens vårdare och ledare; samspelet mellan strukturella förutsättningar, chef- och ledarskap, arbetssituation och personalens hälsa
  • Nationell värdegrund inom äldreomsorgen; de äldres och personalens perspektiv
  • Chefers och medarbetares- förutsättningar, välbefinnande och effektivitet
  • Förebyggande av smittspridning– patientsäkerhetsarbetet vid medicinska vårdavdelningar
  • Riskbeteende för smittspridning i arbetet -betydelsen av vårdpersonals arbetsvillkor

LÄS MER OM

Instrumentet LaMI har tagits fram som en hjälp att beskriva första linjen- chefers färdigheter och förmågor i deras chefs- och ledarskap. Instrumentet kan användas av cheferna själva, deras medarbetare och chefens chef. LaMI har använts inom akutsjukvård men också inom kommunal vårdverksamhet.

I publikationen Psychometric testing of the Leadership and Management Inventory: a tool to measure the skills and abilities of first-line nurse managers beskrivs instrumentet och hur det utvecklats. Finns intresse av att använda instrumentet så kontakta mig, Bernice Skytt, så får du tillgång till de olika formulär som tagits fram.

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Magnus Isaksson Sidan uppdaterades: 2020-01-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)