Gå till eugreenalliance
Sök

Projektidéer till studenter

Vill ni utveckla er verksamhet med hjälp av studenter? Har ni frågeställningar inom socialt arbete som ni önskar blev belysta?

Under vårterminen ska studenterna vid Socionomprogrammen, grund och masternivå samt Internationella kandidatprogrammet i socialt arbete vid Högskolan i Gävle skriva ett självständigt vetenskapligt arbete, det vill säga examensarbete.

Vi vill stödja dem i arbetet med att hitta intressanta och gärna verksamhetsaktuella ämnen att skriva om. Nu erbjuder vi er inom olika verksamheter att komma med idéer och förslag på uppsats/exjobbsämnen som är av relevans och intresse för er. Arbetet omfattar 15 hp, det motsvarar 10 veckors arbete inklusive att skriva och redovisa uppsatsen. På masternivån är arbetet på 30 hp, 20 veckors arbete.

Vad kan studenterna utföra i examensarbetet?

Under kursen kan studenterna exempelvis genomföra intervjuer om arbetssätt, arbetsorganisation, ledarskap eller samverkan; studera och jämföra domar eller att granska och sammanställa rapporter. Studenterna kan göra kartläggningar och analyser som bidrar till utveckling och nya idéer inom ert område. Förslagen formas i samarbete med er, handledare på högskolan och studenter till ett arbete i lämplig omfattning. Kursen avslutas med en redovisning innan sommaren där ni naturligtvis bjuds in!

Att lämna och presentera förslag och idéer till examensarbeten

De förslag ni lämnar kommer att presenteras för studenterna men kan naturligtvis kompletteras senare. Studenterna får sen ta kontakt med er för vidare diskussion. Ni får också möjlighet att komma och presentera era förslag för studenterna. Det brukar alltid vara lättare att engagera människor i när man själv kan presentera uppslaget och där intresserade studenter också kan ställa frågor. Det sker i så fall digitalt via zoom. Vet ni någon annan som är intresserad så vidarebefordra gärna denna info.

Möte med studenterna samt lärare från de olika programmen

Socionomprogrammen, grund och master: 28/11 kl.10.00

Kandidatprogram i socialt arbete med inriktning internationellt socialt arbete (kommunikation sker på engelska). 28/11 kl. 13.00


Låter det intressant?

Hör av dig till Bo Söderqvist, adjunkt socialt arbete och projektledare ASK med dina idéer senast 22/11.

E-post: bo.soderqvist@hig.se
Tel: 070-998 14 64

Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Magnus Isaksson Sidan uppdaterades: 2023-10-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)