World Social Work day -
Socialt arbete och hållbarhetsfrågor

Tisdag 21 mars är den globala dagen för alla som på olika vis arbetar eller studerar socialt arbete. En viktig dag för en viktig grupp yrkesverksamma.  En betydelsefull dag för dem som är beroende av ett gott socialt arbete.

För att uppmärksamma dagen bjuder Högskolan i Gävle och ASK (Arenan för Social Kunskapsutveckling) in till en eftermiddag kring hur socialt arbete kan bidra till och påverkas av hållbarhet för både människor och miljö. Här bjuds på möjligheter att möta yrkesverksamma inom socialt arbete såväl som forskare och läraresamt studenter vid socionom-utbildningen vid Högskolan i Gävle.

Under dagen kommer socialt arbete ur ett internationellt
perspektiv presenteras och diskuteras. Hur bedrivs det i Gävleborg? Hur
påverkas det dagliga sociala arbetet av internationella frågor och händelser? Hur arbetar vi för hållbarhet ur ett socialt perspektiv?

Plats: Högskolan i Gävle, Krusenstiernasalen (ingång
biblioteket)

Dag: Tisdag 21 mars

Tid: kl. 12.30-15.30

Innehåll: Vi bjuder på föreläsningar av forskare vid Högskolan
i Gävle men även inbjudna gästföreläsare medverkar. Dessutom kommer Skottes musikteater att medverka med utdrag ur Kainos Sång. Lokala och regionala ideela och andra verksamheter inom socialt arbete att presenteras. Mer information kommer närmare dagen.

Frågor och kontakt

Bo Söderqvist, Projektledare ASK, bo.soderqvist@hig.se, 026-648231 eller Anna Jansson Åkerson, samverkansansvarig, anna.jansson@hig.se, tel: 026-648790

Läs mer om World Social Work day

Anmälan

Vi ser gärna att du anmäler dig så vi vet hur många som kommer. Gör din anmälan senast 17 mars.

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Annika Strömberg Sidan uppdaterades: 2017-02-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)