Gå till eugreenalliance
Sök

Utbildningar vid akademin

Vid Akademin för hälsa och arbetsliv erbjuder vi många spännande utbildningar där intresset för människan står i fokus. Utbildningarna är nära sammankopplade med hur samhället ser ut just nu och de beteenden, behov och intressen som finns hos oss människor idag.

För dig som student innebär utbildningsområdet ständigt nya utmaningar och du som studerar och som senare blir yrkesverksam inom hälsa, vård, socialt arbete och arbetsliv breddar och förnyar din kunskap med tiden.

Utbildning för en bred arbetsmarknad

Arbetsmarknaden för den som studerat vid vår akademi är bred och yrkesvalen många. Kunskaper om hur vi kan hålla oss friska, bota sjuka och trivas med vår arbets- och livssituation kommer alltid att efterfrågas och när du har dessa kunskaper kan du söka arbete inom både offentlig och privat sektor, utomlands eller på hemmaplan.

För dig som är öppen och flexibel

För att trivas inom detta utbildningsområde är det fördelaktigt att du, förutom att vara intresserad av människor, också är flexibel och öppen — två viktiga egenskaper för att kunna möta nya människor, situationer och problem på bästa sätt. Många stimuleras även av att arbeta med grupper på arbetsplatsen, som utifrån givna mål ska uppnå ett resultat.

Program eller fristående kurs - valet är ditt

Våra utbildningsprogram leder till arbeten som hälsopedagog, personalvetare, sjuksköterska, specialistsjuksköterska och socionom. Vi erbjuder dessutom ett rikt utbud av fristående kurser för ett livslångt lärande.

Sök utbildning

Kurser och program söker du på www.antagning.se.

Kontakt

Utbildningsledare
Utbildningsledare ansvarar för utbildningsprogram, fristående kurser och uppdragsutbildningar.
Här hittar du akademins utbildningsledare

För frågor om akademins program och kurser:
studentsupport@hig.se

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Magnus Isaksson Sidan uppdaterades: 2019-10-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)