Sök

Ledarskap

Hur kan du utveckla ditt ledarskap, och bli en bättre och tydligare ledare. Vi erbjuder två kurser som kan hjälpa dig ta steg framåt i ditt ledarskap.

Vill du fördjupa dig i din roll som ledare, eller vill du hitta nya former för ditt ledarskap. Inom området ledarskap erbjuder vi två populära kurser som kan hjälpa dig till ett bättre ledarskap och en tydligare kommunikation. Våra kursledare har lång erfarenhet av utbildning inom ledarskap och har själv verkat som ledare inom både idrottsvärlden och det privata näringslivet.

Jag fick möjlighet att, varvat med teoretisk kunskap, reflektera med ledare i hela Sverige kring ledarskap

Pedagogiskt upplägg, tydlig koppling mellan teorier och praktik (övningar) men också i min egen process att utveckla mitt ledarskap. Bra litteratur och framför allt kloka, energigivande, kompetenta kursledare.

Aktuella kurser

Coaching i ledarskapet

Coaching i ledarskapet
Kursen vänder sig till chefer, team- och projektledare och till dig som har en tjänst med krav på tydlig kommunikation. Kursen passar dig som vill bli tydligare i ditt ledarskap samt utveckla och utmana ditt sätt att leda.

Kursen introducerar dig i hur du kan använda coaching i ditt ledarskap. Du får inblick och praktik i coachingens teorier, grunder och förutsättningar. Du får ta del av modeller och verktyg som bidrar till tydlighet, förtroendeskapande, effektivt frågeställande samt bidrar till ett starkare fokus på mål och resultat.

Målet är att du efter kursen ska ha tillägnat dig sådana kunskaper och färdigheter att du kan känna dig bekväm med att använda coachande färdigheter som komplement i ditt ledarskap. Genom litteraturen får du djupare förståelse för coachingens härkomst och hur coaching kan användas inom det moderna ledarskapet.

Innehåll
Syfte med kursen är att du ska:

  • bli tydligare i ditt ledarskap
  • förbättra relationer med medarbetare och kollegor
  • kunna lösa problem snabbare genom effektiv kommunikation
  • få ett förhållningssätt som kan skapa mer engagerade och ansvarstagande medarbetare
  • känna mindre stress och få mer tid över
  • få kunskap om coaching och dess användningsområden för dig

Kursens ledare
Kursen leds av Mikael Westling Söderström, Masterexamen ledarskap och Birgitta Keller, Professionell Certifierad Coach.

Upplägg
Fyra dagars kurs, fördelat på två plus två dagar. Mellan kurstillfällena har du möjlighet att testa dina färdigheter och fördjupa dig i kurslitteraturen.

Ladda hem faktablad om kursen här Pdf, 181 kB.

Kostnad
12 800 kr exkl. moms inkl. kursdagar och kontakt med kursledarna mellan tillfällena.

Ledarskap 7,5 poäng

Ledarskap 7,5 poäng
Kursen vänder sig till dig som är verksam som chef eller ledare och som vill ta ett steg framåt i ditt ledarskap. Tillsammans med andra yrkesverksamma ledare utvecklar du din kompetens i en berikande blandning av föreläsningar och gruppövningar.

Vi sätter oss in i teorier och tar del av forskning och beprövad erfarenhet inom området ledarskap. Genom upplevelsebaserat lärande, diskussioner och reflektioner skapar vi en djupare förståelse för ledarrollen och hur ledarskapet påverkar gruppen.

I kursen kommer du att få lära av föreläsare, litteratur och inte minst genom utbyte med andra i liknande yrkesroller. Du kommer också att få reflektera över ditt eget ledarskap och sätta en personlig ledarfilosofi på pränt och låta andra ta del av den.

Ladda hem en folder om kursen Pdf, 623 kB.

Intresseanmälan

Har du frågor om uppdragsutbildning eller vill ha hjälp och stöd i att beställa en kurs kan du skicka in en intresseanmälan i vårt formulär så kontaktar vi dig.

Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Magnus Isaksson Sidan uppdaterades: 2022-06-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)