Seminarium om Intelligent outsourcing 24 jan 2013

Intelligent outsourcing – det goda partnerskapet inom service och underhåll

Ett välbesökt seminarium (drygt 100 deltagare) genomfördes den 24 januari i Sandvikens Folkets Hus. CLIP från Högskolan i Gävle tillsammans med Triple Steelix och Sandvikens kommun arrangerade ett möte mellan Akademi och företag, stora som små samt kommun och landsting i en mycket uppskattad och stimulerande dag.

Akademi genom professor Lars Bengtsson och forskare Lennart Söderberg öppnade med en genomlysning och resultat av studier både regionalt och globalt kring ämnet Intelligent Outsourcing samt det goda partnerskapet.

Jonas Gustavsson från Sandvik SMT berättade ärligt och öppet om deras utmaningar och den brytningstid som företaget går igenom som har stor påverkan inom service och underhåll samt outsourcing.

Efter lunch och mingel intog Dynamate scenen och berättade om sitt företags mycket strukturerade arbetssätt som uppdragstagare inom bland annat service och underhåll. Att kravställning mot beställarföretagen är mycket viktigt i ett gott partnerskap.

Leax fortsatte med ett intressant föredrag där deras företag har en stark tillväxt inom legotillverkning till stora och tunga fordonsindustrin både regionalt och globalt med enheter i Europa och Sydamerika.

Efter en kopp kaffe presenterade både beställarföretaget Outokumpu och underleverantören Dalkia gemensamt om deras samarbete i service och underhåll vilket är ett mycket intressant exempel.

Dagen avslutades och summerades av vår moderator Hans-Gunnar Gustavsson och Lars Bengtsson.

Se även artikel i Arbetarbladet:

http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.5520574-sandvik-kan-tanka-sig-hjalp-av-andra

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Gunilla Mårtensson Sidan uppdaterades: 2016-02-10
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)