Gå till eugreenalliance
Sök

Forskarpresentation

Erik Dotzauer

Forskarpresentation

Erik Dotzauer

Adjungerad professor

Forskningsämne: Energisystem

E-post: erik.dotzauer@hig.se
Telefon: 026-64 85 00 (växel)

Parallellt med min tjänst som adjungerad professor vid Högskolan arbetar jag vid Stockholm Exergi, leverantören av fjärrvärme i Stockholmsregionen. Mina arbets­uppgifter innefattar bevakning av regelverk och styrmedel som påverkar energisystemet och energimarknaderna. Detta omfattar områden som bioenergi, energi från avfall, kraftvärme, byggregler och frågan om effekt i kraftsystemet. Jag har flera externa uppdrag, bland annat som ledamot i Energiutvecklingsnämnden vid Energimyndigheten och styrelseledamot i Svenska bioenergiföreningen (Svebio).

AKTUELL FORSKNING

Min forskning har tidigare fokuserat på modellering och analys av regionala energisystem, bland annat i samverkan med International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA) i Wien. Under senare år har fokus legat på stadens energisystem och kopplingen till bebyggelsen.

LÄS MER OM

Rapporter

Dotzauer, E. (2002). Produktionsplanering av el och värme - Matematiska modeller och metoder. Västerås: Mälardalens högskola, Institutionen för samhällsteknik. 62 s. Länk [Mer information]
Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Gunilla Mårtensson Sidan uppdaterades: 2022-07-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)