Gå till eugreenalliance
Sök

Forskarpresentation

Zhao Wang

Foto taget på biogasanläggningen i Forsbacka 190117.Från vänster i bild: Komalsingh Rambaree (HiG), Sandra Wright (HiG), Agneta Sundström (HiG) och Zhao Wang (HiG).

Forskarpresentation

Zhao Wang

Universitetslektor

Forskningsämne: Miljövetenskap

Mina arbetsuppgifter på ämnet miljövetenskap består av såväl forskning inom miljö­teknik samt undervisning inom våra utbildnings­program på grund- och avancerad nivå. I min anställning har jag utbildningsansvar för ett högskole­ingenjörsprogram med en miljö­teknisk inriktning mot teknik och tekniska system som syftar till att undvika miljö­förstöring genom minimering av utsläpp samt ökad energi- och resurs­återvinning. I min forskning som är inriktad mot utveckling och utvärdering av teknik med fokus på energi- och miljö­nyttor ingår även handledning av doktorander inom miljö­vetenskap.

AKTUELL FORSKNING

LÄS MER OM

Mitt forskningsintresse riktas framför allt mot teknik och tekniska system som syftar till att lösa miljö­problem och att minska de negativa effekterna som teknik kan medföra på miljön och resurs­förbrukning. Genom att använda modellering samt simulering av olika slag inom exempelvis kemi­teknik och miljö­system­analys har min forskning mestadels handlat om att ta fram strategier för optimering av tekniska lösningar utifrån förbättrade energi­prestanda, resurs­utnyttjande samt miljö­påverkan. Andra aspekter relaterade till teknik­utveckling såsom politiska och socio­ekonomiska har också beaktats i min forskning.

Mer information om forskning inom resurshantering

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Gunilla Mårtensson Sidan uppdaterades: 2022-11-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)