Gå till eugreenalliance
Sök

Vår- och höstmöten

Future-Proof Cities har planerat två möten per år för att dela erfarenheter. Dessa möten alternerar mellan medverkande lärosäten.

Forskarskolan samlas varje vår och höst, där varje möte har ett tema. Det är ett tillfälle för alla involverade att mötas och vid vissa tillfällen finns även öppna föreläsningar.

 

Tidigare möten och dokumentation

Höstmöte 2023

Den 7-8 november stod Högskolan Dalarna och Kopparstaden värd för årets höstmöte. Doktorandernas forskning sammanfattades i detta kompendium Pdf, 456 kB..

Vårmöte 2023

Den 28-29 mars hade forskarskolan vårmöte, där även FPC+ var inbjudna. Temat var Socialt hållbar stadsutveckling och innefattade ett studiebesök i Andersberg där Gävle Kommun bedriver satsningen Stadsdelslyftet. Kompendiet från vårmötet hämtar du här. Pdf, 2 MB.

 

Doktorander vid vårmöte 2023.

Bilden visar vår studierektor Kourosh samt forskarskolans doktorander vid vårmötet 2023 i Gävle.

Höstmöte 2022

16-17 november samlades forskarskolan i Västerås då Mälardalens universitet stod värd för höstmötet.

Temat beskrevs så här: Sverige och Europa befinner sig i en energikris och detta drabbar såväl svenska företag och hushåll, såväl som offentlig sektor. Hållbarhetsfrågan har aldrig varit mer angelägen än nu vad gäller utvecklingen av våra städer. Välkommen till två spännande dagar för att diskutera dessa framtidsfrågor som även innehåller diskussioner om samverkan för hållbar stadsutveckling utifrån Mälarenergis erfarenheter.

Våra doktorander hade en posterutställning, och deras posters hämtar du här. Pdf, 3 MB.

Vårmöte 2022

23-24 mars samlades vi i Borlänge med tema klimatneutrala städer 2030. Borlänge, Gävle och Eskilstuna som är med i FPC har alla nyligen blivit utsedda av Viable Cities för att anta utmaningen klimatneutral stad till 2030 och vi hade en workshop om Borlänges satsning. Kompendiet från vårmötet hittar du här. Pdf, 793 kB.

Vårmöte 2021

29-29 april med tema samskapande (co-creation) av ny kunskap med både externa och interna föredragshållare. Detta möte var digitalt.

Höstmöte 2021

20-21 oktober med tema Innovation. Mötet ägde rum i Gävle, med vissa deltagare som medverkade digitalt. Kompendiet från höstmötet hittar du här Pdf, 2 MB..


Publicerad av: Anna Näsman Sidansvarig: Gunilla Mårtensson Sidan uppdaterades: 2023-11-15
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)