Gå till eugreenalliance
Sök

Hossein Khosravi Bakhtiari

Hossein tog sin kandidatexamen i maskinteknik vid Shahid Bahonar universitet, i Iran. Han har studerat till masterexamen i hållbar energiteknik vid KTH och tog examen 2014. Hossein har tidigare jobbat som VVS-ingenjör och också som forskare på KTH inom energieffektivisering av värmepumpar i bostäder. Nu arbetar Hossein på Gavlefastigheter AB inom Byggavdelningen som industridoktorand.

 

Tina_lidberg

Hossein Khosravi Bakhtiari

Doktorand: Högskolan i Gävle

Företag: Gavlefastigheter

hossein.khosravi_bakhtiari@gavlefastigheter.se


Projektbeskrivning:

För många kulturbyggnader finns ej möjlighet att genomföra omfattande byggnadstekniska och i viss mån installationstekniska energieffektiviseringsåtgärder samtidigt som inomhusklimatet många gånger är av särskild stor betydelse. Mot denna bakgrund ligger fokus i denna forskning i att studera styr- och reglertekniska åtgärder för energieffektivisering och optimering av inomhusklimatet för kulturbyggnader inom fjärrvärmeområdet. Målet är att utveckla en fastighetsanpassad strukturerad metodik för energieffektivisering av kulturbyggnader som framförallt tar hänsyn till driftoptimering av installationer med konsekvensbeskrivning av innemiljö och yttre miljöpåverkan. Speciell fokus sätts på åtgärdernas el- respektive värmebesparing, avvägt mot hur funktionen (innemiljön) påverkas.

Utgångspunkten är att studera fastigheten Rådhuset hos Gavlefastigheter AB belägna i Gävle. Resultaten från Rådhuset ligger till grund för att framställa en strategi och allmän metodik för energieffektivisering av kulturbyggnader genom såväl tekniska fastighetsinstallationer som optimering av styr-och reglermetoder.

Hossein Khosravi Bakhtiaris artiklar


Handledare

Bahram Moshfegh

Professor: Högskolan i Gävle

Bahram.Moshfegh@hig.se

 

Bitr. Handledare

Mathias Cehlin

Lektor: Högskolan i Gävle

Mathias.cehlin@hig.se


Publicerad av: Harald Andersson Sidansvarig: Gunilla Mårtensson Sidan uppdaterades: 2019-04-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)