Gå till eugreenalliance
Sök

Jingjing Song

Jingjing tog sin kandidatexamen vid Beijings tekniska universitet i inomhusmiljö och -teknik. Efter att ha arbetat i Beijing i några år flyttade hon till Göteborg för att ta sin mastersexamen i Chalmers arkitekturprogram "Design for sustainable development ".

Jingjing är doktorand hos Mälarenergi samt Bostads AB Mimer, vilka båda ägs av Västerås stad. Mälarenergis kärnverksamhet är el- och fjärrvärmeproduktion. Mimer är det största kommunala bostadsbolaget i Västerås och en viktig kund hos Mälarenergi.

Projektbeskrivning:

"Utveckling av strategiska prismodeller för Fjärrvärme som bidrar till minskad miljöpåverkan"

Projektet handlar om prismodeller för fjärrvärme, vilket är en viktig fråga för båda energiföretag och fastighetsbolag. Varje fjärrvärmesystem är komplext och unikt med många involverade aktörer, bland annat fjärrvärmeproducenter och fjärrvärmeanvändare. Energiföretagen bär ansvaret för att optimera sin produktion av fjärrvärme och därmed minska sin miljöpåverkan.   Med strategiska prismodeller kan energiföretagen även påverka kundernas användarmönster vilket leder till en direkt påverkan på fjärrvärmeproduktionen.

Jingjing Songs Artiklar

 

Handledare

Hailong Li

Professor: Mälardalens Högskola

E-post: hailong.li@mdh.se


Bitr. Handledare

Fredrik Walin

Lektor: Mälardalens Högskola

E-post: fredrik.wallin@mdh.se

Mentor

Jan Andhagen

Mälarenergi

E-post: jan.andhagen@malarenergi.se

Publicerad av: Eva Wännström Sidansvarig: Gunilla Mårtensson Sidan uppdaterades: 2022-10-10
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)