Gå till eugreenalliance
Sök

Ricardo Ramírez Villegas

Ricardo har utbildat sig till Byggingenjör på Pontificia Universidad Javeriana i Bogotá, Colombia, och har sedan läst mastersprogrammet Sustainable Technology på Kungliga Tekniska Högskolan. Han har tidigare arbetserfarenhet i Latinamerika och i Sverige med varierande arbetsuppgifter, bland annat som miljökonsult vid ett teknikkonsultföretag i Mexiko City. Nu arbetar Ricardo tillsammans med ByggPartner i Dalarna AB, ett byggföretag som verkar i Dalarna, Mälardalen och Stockholm.

 

Tina_lidberg

Ricardo Ramírez Villegas

Doktorand: Högskolan Dalarna

Företag: ByggPartner i Dalarna AB

E-post: ricardo@byggpartner.com


Projektbeskrivning:

Studien kommer att baseras på en generell kartläggning av de mer vanligt förekommande byggsystemen. En mer detaljerad studie görs för ett urval av system som används av det medverkande företaget. Miljömässiga och ekonomiska konsekvenser av produktionsmetoder, materialval, val av installationssystem, energiförsörjning och energieffektivitet ska vägas in.  Metodologisk kommer både kvantitativa metoder (med undersökningar av olika aktörers erfarenheter) och kvalitativa metoder (i form av simuleringar med tekniska och ekonomiska data) att användas.

Projektet förväntas stärka byggbranschen kompetens beträffande att renoveringar som både är totalekonomiskt fördelaktiga och uppfyller uppsatta energi- och klimatmål.

Ricardo Ramírez Villegas Artiklar


Bitr. Handledare

Thomas Olofsson

Gästprofessor: Högskolan Dalarna

E-post: too@du.se


Publicerad av: Eva Wännström Sidansvarig: Gunilla Mårtensson Sidan uppdaterades: 2022-04-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)