Gå till eugreenalliance
Sök

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.


Reesbe Höstmöte

Reesbes höstmöte i Falun inleddes med en tyst minut för vår tidigare ordförande Per Laurell som avled efter en längre tids sjukdom tidigare i höst.

Två externa föreläsare stod på programmet, Kristina Mjörnell från SP pratade om hållbar, integrerad renovering av bebyggelse och Mari-Louise Persson berättade om forskning och energi hos Riksbyggen. Ewa Wäckelgård och Mathias Cehlin berättade även lite om vad som har hänt inom Reesbe sedan vårmötet och vad som är på gång med bland annat Reesbe+. 

Framtidsspaningen den här gången hölls av Bengt Östling från Falu Energi & Vatten. Han menade att det är stort tryck på anslutningen av fiber vilket beror på att det dyker upp många nya digitala tjänster. Det gör också att vi förbrukar mycket mer el. De tror på elbilen och siktar på att Falun ska bli en snabbladdande stad. Slutligen berättade han om deras projekt EcoDataCenter vilket beskrivs i en film som går att se här. Efter lite fika var det studiebesök på Falu energi och vatten, där vi fick se pelletstillverkning och kraftvärmeverken. Dagen avslutades med konferensmiddag.

Dag två ägnades åt presentationer av doktorandernas forskning så här långt och vad som är planerat framöver. Mötet avslutades med gruppvisa diskussioner om bland annat Reesbe Winter School. Under 2016 kommer de flesta att avlägga sin licentiatexamen och först ut är Cory Blackman den 26/11 i år. 


Publicerad av: Harald Andersson Sidansvarig: Gunilla Mårtensson Sidan uppdaterades: 2015-11-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)