Gå till eugreenalliance
Sök

Industriell digitalisering

Digitaliseringen inom industrin kräver ofta kompetens och skapar frågeställningar som inte ryms inom ett enskilt akademiskt ämne. Det är därför nödvändigt med en tvärvetenskaplig ansats för att kunna möte de behov som digitaliseringen medför inom näringslivet i form av forskningssamarbete och teknisk kompetens.

Vid ATM har vi idag omfattande forskning, utbildning och näringslivssamarbete som på olika sätt handlar om industriell digitalisering. Vi har därför skapat ett forskningsprogram inom industriell digitalisering för att samordna de aktiviteter vi har idag och – i synnerhet – för att initiera och genomföra tvärvetenskaplig forskning i samarbete med näringslivet.

Ämnen som ingår

De områden inom vilka vi idag har den största verksamheten inom industriell digitalisering är elektroteknik, industriell ekonomi och data. Vår forskning innehåller många aspekter av industriell digitalisering; inom elektroteknik exempelvis sensornära signalbehandling, ickelinjära system och digitala tvillingar; inom industriell ekonomi sociotekniska system, leverantörskedjor och lean; inom datavetenskap geospatial analys och två- och tredimensionell bildbehandling.

Elektronik

Aktuella projekt

Kontakt

Daniel Rönnow
daniel.ronnow@hig.se

Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Gunilla Mårtensson Sidan uppdaterades: 2018-08-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)