Automationsdagen 2019 29 mars!

Fredag den 29 mars bjuder vi in till årets Automationsdag där vi möts för att snacka om aktuell teknikutveckling.

Automation är temat och dagens innehåll rör sig runt intelligent industri, underhåll, digitalisering, deep learning och möjliga utvecklingsprojekt inom industri och automation. Syftet är att hitta gemensamma intressen och frågor som kan leda till samarbeten – främst inom forskning men även utbildning.

Under dagen träffar ni några av våra forskare, studenter samt samverkanspersoner inom teknikområdet.


Dagens program 

 • 10:00 Välkomna och inledning 
 • 10:20 Presentation av utställningen
 • 10.25 Posters, besök i robotlabbet och mingelsamtal med fika
  Stationer om bland annat visualisering, mm-vågor och 5G, robotar och smart industri/ underhåll samt Co-op, fortbildning/ kompetens.
 • 11:15 Mats Tallfors från Rise Sics, Västerås: Maskininlärning i processindustrin
  Mats berättar om två maskininlärningsprojekt kopplade till papper och massa, samt om något projekt kopplat till valsverk. Tanken är att inspirera så att ni kan komma på egna förslag för sin verksamhet.
 • 12:00 Forskningssamverkan – Högskolans nya profil Intelligent industri
 • 12:15 Lunch 
 • 13:15 SSAB Borlänge: Digitalisering ur ett underhållsperspektiv – så här långt
  Här får du som lyssnar veta mer om syftet med deras digitalisering – varför, vad de gjort, vad det givit SSAB och vad som krävs för att lyckas. Bengt-Olov Gradén och Tomas Stenberg tipsar om viktiga faktorer som rätt verktyg, tillräckligt med tid och stöd i organisationen hos företaget.
 • 14.00 Slut på dagen 

Lokaler för dagen
I år håller vi till i sal 12:108 som ligger i närheten av robotlabbet och äter en gemensam lunch på Campus. Här finns en karta över Högskolans område.

Mer om vår profil Intelligent industri

Högskolan fokuserar från 2019 forskningen på fyra strategiska forskningsområden där Intelligent industri är en av profilerna. Forskare inom området ska – i samarbete med industrin – bedriva forskning som är relevant för näringslivet, inom t ex digitalisering, organisation och produktionssystem.

Vi behöver din anmälan!

Vill du delta behöver vi din anmälan senast tisdag 19 mars. Skicka ett mail till Anna Näsman, anna.nasman@hig.se, om du vill vara med. Vänligen notera att vi har ett begränsat antal platser.

Varmt välkomna

Anna Näsman, anna.nasman@hig.se
Daniel Rönnow, daniel.ronnow@hig.se
Niclas Björsell, niclas.bjorsell@hig.se
Magnus Lemoine, magnus.lemoine@hig.se

Automationsdagen - tidigare teman och resultat

Detta är vår tredje automationsdag. Vi har tidigare gästats av Mikael Rudin från ABB (ämne Framtidens fabrik, internet of things och industri 4.0) samt Stefan Parvall från Ericsson (5G – Radio Access for the Networked factory).

Automationsdagen har även resulterat i samarbeten och beviljade forskningsprojekt inom bland annat industriautomation och mm-vågor och ett annat om modeller för smart underhåll.

Publicerad av: Anna Näsman Sidansvarig: Gunilla Mårtensson Sidan uppdaterades: 2019-03-18
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)