Barnakademin

Barnakademin i samarbete med Teknikerjakten vid Högskolan i Gävle arrangerar sportlovsaktiviteter för barn mellan 9-12 år.

Varje år har vi olika aktiviteter under sportlovet. Nedan visas tidigare program, men vi återkommer närmare aktuellt datum.

Så här såg det ut - sportlovet 2019

Som tidigare år kommer barn mellan 9-12 år kunna anmäla sig till den årliga sportlovsaktiviteten. Platserna är begränsade och mer information och anmälan hittar du här:

Måndag 25 februari fm https://www.studieframjandet.se/gavleborgs-lan/gustav-arrangemang/kurser/2019/februari/sportlovsaktiviteter---en-hallbar-varld---praktiska-och-roliga-ovningar-och-experiment/

Måndag 25 februari em https://www.studieframjandet.se/gavleborgs-lan/gustav-arrangemang/kurser/2019/februari/hostlovsaktiviteter---sma-roliga-kemiexperiment-och-vr-lab/

Tisdag den 26 februari fm https://www.studieframjandet.se/gavleborgs-lan/gustav-arrangemang/kurser/2019/februari/sportlovsaktiviteter---designverkstad---utveckla-dina-kreativa-formagor/

Tisdag den 26 februari em https://www.studieframjandet.se/gavleborgs-lan/gustav-arrangemang/kurser/2019/februari/sportlovsaktiviteter---forsta-hjalpen-och-vr-lab/

Program vt19

Varför startades Barnakademin?

När Maria Brodecki via Rädda Barnen träffade barn märkte hon att många lider av en oro inför framtiden. Det fick Maria att identifiera ett starkt behov för barn att skapa en känsla av sammanhang, positiv framtidstro och behov av kunskap att förstå sig själva och sin omgivning.

Tillsammans med Britt-Marie Axensköld från Studiefrämjandet åkte Maria till Karlstad Universitet där de redan har universitetsutbildningar som riktar sig till barn, deras nyligen startade barnuniversitet hade redan från början ett högt deltagande.

Det bekräftade vikten av initiativet Barnakademin som syftar till att ge fler 8-12 åringar ett forum med förenklad vetenskap och forskning för att nyfiket utforska svar på frågor som skapar en tryggare framtidstro och positiv utveckling.

Visionen är att barn ska få utforska och upptäcka vetenskapen i ett tidigt skede för att brygga över den oro som finns för framtiden.

17 oktober 2009 invigdes Barnakademin på Högskolan i Gävle.

På programmet stod temat rymden tillsammans med en experimentverkstad. Sedan dess har Barnakademin återkommit med regelbundna program som berör olika ämnen och nu genomförs under sportveckan varje år.

Logotype: Maria Brodecki, Daniel Brodecki

Publicerad av: Anna Näsman Sidansvarig: Magnus Lemoine Sidan uppdaterades: 2019-07-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)