Gå till eugreenalliance
Sök

Lovaktiviteter

På skolans lov arrangeras olika aktiviteter. På sportlov och höstlov arrangeras lovteknik för mellanstadiet. På sommaren arrangeras tjejer i teknik för tjejer i årskurs 8.

Lovteknik

Lovteknik på sportlovet 2024

Du som går på mellanstadiet kan anmäla dig till två roliga dagar på Högskolan. Under dagarna får du träffa våra studenter som hjälper dig att bygga, konstruera, designa och programmera. Det är kostnadsfritt att delta och vi bjuder på lunch.

Datum: 26-27 februari
Tid: 09.00-14.30

Anmälan
Anmäl dig senast fredag den 16 februari till Sofi Jonsevall på e-post: sofi.jonsevall@hig.se

Lovteknik arrangeras i samarbete med Barnakademin.

Lovteknik går vanligen måndag och tisdag på höstlovet och sportlovet och vänder sig till barn som går på mellanstadiet. Under två roliga dagar får kursdeltagarna prova olika typer av teknik under ledning av Högskolans lärare och studenter. Programmet kan innehålla exempelvis 3D-design, visualisering, elektronik, konstruktionsbyggen, programmering eller kemiexperiment.
Kursen är kostnadsfri och vi bjuder även på lunch.

Tjejer inom teknik

Tjejer inom teknik är en aktivitet på sommarlovet för tjejer i åk 8. Aktiviteten genomförs av Polhemsskolan i Gävle, och syftet är att uppmuntra tjejer att läsa en teknikutbildning. Under två veckor på sommarlovet får deltagarna testa olika inriktningar inom teknikområdet. En dag tillbringar de på Högskolan.

Kontakt

Om du har några frågor eller vill anmäla ditt barn till Lovteknik

Sofi Jonsevall
E-post: sofi.jonsevall@hig.se

Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Magnus Lemoine Sidan uppdaterades: 2024-01-23
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)