Gymnasiet

Under gymnasietiden finns ett större fokus på framtiden och Teknikerjakten vill inspirera gymnasieelever till att läsa vidare inom teknikområdet.

Högskolan i Gävle lägger fokus på vägen till Högskolan och vad en högre teknikutbildning kan ge gymnasieeleverna. Vi på Högskolan välkomnar därför kontakten med blivande studenter för att visa vilka möjligheter som finns här.

Ingenjörstrainee på Högskolan i Gävle

Under juni månad erbjuds varje år ett antal andraårselever som läser NV eller TE att jobba på Högskolan som Ingenjörstrainees. Det har varit igång sedan sommaren 2016 då eleverna byggde en solcellsdriven laddningsstation till elcyklar. Sommaren därpå kom det ett antal nya elever som fick bygga en solcellsdriven carport till elbilar. Högskolans tekniska utbildningar är basen i innehållet och syftet är att ge en bild av utbildningsutbudet. De elever som blir utvalda för att delta kommer att få en lön. Anmälan för ingenjörstrainee öppnar under våren och eleverna informeras innan juni om upplägget.

Ingenjörstraineerna sommaren 2017

Hemvändare på besök

Högskolans studenter kan även besöka sin tidigare gymnasieskola för att berätta om sitt program för eleverna. Då får eleverna träffa en student som gått vidare från gymnasiet och som kan berätta om sitt utbildningsprogram och sina val.

Studentambassadörer från Högskolan deltar också ofta i marknadsföringsaktiviteter på gymnasieskolorna när de har mässor och informationsdagar för att läsa vidare på Högskolan.

Denise, student som läst Energisystemingenjör besöker sin gymnasieskola som hemvändare

Olika besöksdagar på Högskolan eller på gymnasieskolan

Under läsåret arrangeras flera möjligheter att besöka Högskolan. Det kan vara en karriärlunch tillsammans med Högskolans studenter där näringslivet ger en bild av vad som väntar inom deras ämnesområde eller under den årliga teknik- och ingenjörskvällen där Högskolans programutbud står i centrum.

Ingenjörsdagen i Söderhamn 2017

Publicerad av: Emma Wiklund Sidansvarig: Magnus Lemoine Sidan uppdaterades: 2018-01-24
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)