Sök

Gymnasiet

Under gymnasietiden finns ett större fokus på framtiden och Teknikerjakten vill inspirera gymnasieelever att läsa en teknikutbildning.

Högskolan i Gävle lägger fokus på vägen till Högskolan och vad en högre teknikutbildning kan ge eleverna. Vi på Högskolan välkomnar därför kontakten med blivande studenter för att visa vilka möjligheter en teknik- eller ingenjörsutbildning ger.

Ingenjörstrainee vid Högskolan i Gävle

På grund av Corona var Ingenjörstrainee inställt sommaren 2020.

Under juni erbjuds ett antal andraårselever som läser NV eller TE att jobba på Högskolan som ingenjörstrainees. Basen i innehållet är Högskolans tekniska utbildningar och syftet är att ge en översikt av vårt utbildningsutbud. De elever som anställs som traineer får lön. Anmälan till vår ingenjörstrainee öppnar under vårterminen.

Projektet startade sommaren 2016 då eleverna byggde en solcellsdriven laddningsstation för elcyklar. Sommaren därpå kom nästa gäng trainees som byggde en solcellsdriven carport till elbilar.

Ingenjörstrainee 2019 och ett collage över arbetstiden på Högskolan.


Hemvändare på besök

Högskolans studenter kan även besöka sin tidigare gymnasieskola för att berätta om sitt program och sina studier. Då får eleverna träffa en student som gått vidare från deras gymnasium och som berättar mer om sin framtid.

Studentambassadörer deltar också i marknadsföringsaktiviteter på gymnasieskolorna när de har mässor och informationsdagar för att läsa vidare på Högskolan.

Vår student Denise som hemvändare vid sitt gymnasium.

Denise, student som läst Energisystemingenjör besöker sin gymnasieskola som hemvändare

Olika besöksdagar på Högskolan eller gymnasiet

Under läsåret arrangeras flera möjligheter att besöka Högskolan. Det kan vara en karriärlunch tillsammans med Högskolans studenter där näringslivet ger en bild av vad som väntar inom deras ämnesområde eller under den årliga teknik- och ingenjörskvällen där Högskolans programutbud står i centrum.

Åhörare vid en ingenjörsaktivitet i Söderhamn.

Ingenjörsdag i Söderhamn

Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Magnus Lemoine Sidan uppdaterades: 2020-12-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)