Gå till eugreenalliance
Sök

Co-op-företag

Co-op som utbildningsform ger företagen goda möjlighet att kunna trygga sitt framtida kompetensbehov. Den stora fördelen är att företagen själva väljer vilken student de vill ha och kan sedan fritt lägga upp innehållet i de kommande arbetsperioderna så att det passar företaget.

Läs mer om hur några av våra företag ser på Co-op som utbildningform och hur det framtida rekryteringsbehovet ser ut på företagen.

Röster om Co-op

Gävle Energi

"Energibranschen behöver fler unga medarbetare. Och vi står dessutom inför en rad nya utmaningar när det gäller miljö, klimat, energieffektivisering och nya affärsområden. Co-op-utbildningen är en bra grund för att attrahera framtida medarbetare, något som vi särskilt behöver göra eftersom vi lever i en energiintensiv region med närhet till flera tunga processindustrier."

Per Laurell, tidigare VD Gävle Energi samt hedersdoktor Högskolan i Gävle

"— Vi skapar ett naturligt band till en student där vi dels kan påverka utbildningen men framför allt lär känna hur personen fungerar socialt. Man kan se Co-op som en fyra års lång anställningsintervju."

Per Sundin
, ÅF-Effektiv energianvändning

Gävle Energi

"— Vi vill få unga innovativa ingenjörer att vara med att hitta hållbara lösningar inom VA genom att delta i förändringsarbetet med ny teknik och nya miljölösningar som följer kretsloppskedjan.

Gävleborg är den industritätaste regionen i landet med stora möjligheter att bli en centralpunkt för en modern utbildning. Eftersom Högskolan samverkar med företagen enligt Co-op-konceptet har vi dessutom större chans att också få behålla duktiga studenter inom vår framtidsbransch."

Mats Rostö, VD Gästrike Vatten

Gävle Energi

"— Co-op-utbildningen ger oss en möjlighet att påverka utbildningens utformning och innehåll. Dessutom får vi en bra möjlighet att lära känna våra eventuellt blivande anställda under en längre period, samtidigt som vi har chansen att visa vad ett arbete på Sandvik kan innebära.

— Ingenjörsyrket är ett av våra framtida bristyrken. Det är positivt att man i närområdet har möjlighet att läsa till ingenjör på en attraktiv utbildning utvecklad i samverkan med näringslivet."

Anders Gustavsson, Kompetens koordinator, Sandvik AB, KP 2

Kontakt

Magnus Lemoine, Samordnare, Co-op
Telefon 026-64 89 02
Mobil 073-070 89 02
E-post magnus.lemoine@hig.se

Anna Näsman, Samverkansansvarig
Telefon 026-64 89 88
Mobil 070-338 84 91
E-post anna.nasman@hig.se

Annika Eklund
Telefon 026-64 87 55
Mobil 073-980 80 54
E-post annika.eklund@hig.se

Publicerad av: Magnus Lemoine Sidansvarig: Magnus Lemoine Sidan uppdaterades: 2020-09-15
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)