Gå till eugreenalliance
Sök

Co-op-företag inom miljöingenjör

Här berättar några av våra samarbetspartners hur de ser på Co-op som utbildningform och hur deras framtida rekryteringsbehov upplevs.

WSP

Ramböll Sverige AB

”– Miljöingenjör, inriktning VA-teknik har ett bra upplägg som ger studenterna en bred utbildning och en bra grund inför arbetslivet.”

Emma Persson, VA-konsult och Michaela Alsmyr, VA-utredare, WSP Sverige AB

Gästrike Vatten AB

Gävle Energi

”- Säkert dricksvatten och effektiv avloppsrening är framtidsfrågor och VA-branschen står inför stora utmaningar. Därför tycker vi att det är mycket glädjande att Högskolan satsar på en viktig utbildning med bra framtidsutsikter.”

Lena Blad, VD, Gästrike Vatten AB

Tyréns

Gävle Energi

”– Miljöingenjör med inriktning VA-teknik är en utbildning som ligger helt rätt i tiden. Med ett pågående generationsskifte i branschen är nyutbildade personer med VA-kunskaper hett eftertraktade på arbetsmarknaden. Utbildningen ger en bra kunskapsbredd för att kunna prova på många spännande roller inom både miljö och VA i allmänhet, och öppnar också för möjligheten till fördjupning inom mer specifika områden, som t ex processteknik, dagvatten eller ledningsprojektering.

Efter utbildningen kan du arbeta med exempelvis vattenrening, VA-projektering, avfallshantering miljöbedömning både inom den kommunala och privata sektorn. Du kan också arbeta som miljö- eller VA-konsult.”

Lena Hellström, Utredare vatten, Tyréns AB

 

Veolia

Gävle Energi

”– Miljöingenjör med VA-inriktning är en högaktuell utbildning. VA-kollektiven runt om i landet står inför stora underhålls- och moderniseringsbehov som kräver tekniskt kunnig personal. Att dessutom ha en god kännedom i miljöfrågor gör att man kan driva dessa frågor med ett större kretsloppstänkande än förr.”

Staffan Nilsson, VA-projektör, Veolia Sverige AB

Co-op-företag inom miljöingenjör

Inom programmet samarbetar bland annat även dessa företag:
Borab AB
Dala Vatten och Avfall AB
Hedemora Energi
Helsingevatten
Kraton Chemical AB
Ljusdal Energi AB
Miljö och Avfallsbyrån i Mälardalen AB
Norrtälje Kommun Renhållning
Region Gävleborg
Roslagsvatten
Sandviken Energi AB
SITA
Structor
Stora Enso AB
Svenskt Vatten
Sweco Environment AB
Söderhamn Nära AB
Textilia AB
VB Energi
Veolia Vatten AB
ÅF Pöyry

Publicerad av: Anna Näsman Sidansvarig: Magnus Lemoine Sidan uppdaterades: 2019-11-21
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)