- Högskolan i Gävle
- / Akademin för teknik och miljö
- / Utbildningar
- / Co-op sidor - Samverkanssidan
- / Co-op-företag inom Miljöteknik
Co-op-företag inom miljöteknik
Läs mer om hur några av våra samarbetspartners ser på Co-op som utbildningform och hur framtida rekryteringsbehov upplevs av branschen.
Gästrike Vatten
"— Vi vill få unga innovativa ingenjörer att vara med att hitta hållbara lösningar inom VA genom att delta i förändringsarbetet med ny teknik och nya miljölösningar som följer kretsloppskedjan.
Gävleborg är den industritätaste regionen i landet med stora möjligheter att bli en centralpunkt för en modern utbildning. Eftersom Högskolan samverkar med företagen enligt Co-op-konceptet har vi dessutom större chans att också få behålla duktiga studenter inom vår framtidsbransch."
Mats Rostö, VD Gästrike Vatten
Gästrike Återvinnare
"— Återvinning är en framtidsbransch i stark utveckling. Efterfrågan på kompetens inom miljöteknik är stor och växande, inte minst i ett internationellt perspektiv. Svensk avfallshantering ligger idag i framkant i världen. Vi återvinner hela 97 % av vårt avfall som nya material eller som energi. För att vi ska kunna bibehålla och utveckla denna position behöver vi välutbildad personal. Co-op-utbildningen är ett utmärkt sätt att kombinera kvalificerade studier med relevant yrkespraktik. Vi på Gästrike Återvinnare ser mycket positivt på utbildningen med tanke på framtida rekryteringsbehov."
Thomas Nylund, Förbundsdirektör/VD, Gästrike Återvinnare/GÅ Utveckling AB
WSP
"— Det finns förväntningar på att marknadsområdet för VA/avfall/energi ska växa. Det är med säkerhet ett framtidsyrke med ett arbetsfält över hela världen!"
Åsa Bengtsson Sjörs, WSP, konsult
Gävle Kommun
"— Med en riktig miljöteknikutbildning i Gävle så ökar miljökunskapen hos Gävles företagare och man kan lättare förstå vinsten med en förbättrad miljö och även förstå miljömyndigheternas roll i arbetet med att förbättra vår livsmiljö."
Fredrik Hedlund, Tf Miljöchef
"— Det här är en utbildning i tiden. Jag är övertygad om att svensk avfallshantering har många intressanta jobb att erbjuda studenterna när de är klara."
Weine Wiqvist, VD, Avfall Sverige
Region Gävleborg

"— Utbildningsenheten samarbetar mycket nära kommunerna i Gävleborg och andra län, för att på bästa möjliga sätt möta de utbildningsbehov som finns. Dockningen mellan behov och efterfrågan är central.
— Ett självklart sätt att se på exempelvis den generationsväxling som ligger i pipeline hos många arbetsgivare."
Olle Larsson, Utbildningschef, Utbildningsavdelningen, Region Gävleborg
Co-op företag inom miljöteknik
Inom programmet samarbetar bland annat även dessa företag:
Borab AB
Dala Vatten och Avfall AB
Helsingevatten
Kraton Chemical AB
Ljusdal Energi AB
Miljö och Avfallsbyrån i Mälardalen AB
Roslagsvatten
Sandviken Energi AB
SITA
Structor
Svenskt Vatten
Sweco Environment AB
Söderhamn Nära AB
Textilia AB
VB Energi
Veolia Vatten AB
ÅF